Καταγγελία: «Κονδύλια της ΕΕ για Ειδική Εκπαίδευση πάνε… αλλού»

Σε μια σοβαρή καταγγελία προέβη στον αέρα της εκπομπής του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι» ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Παιδιών με Σύνδρομο Down Ανδρέας Χριστοδούλου, ο οποίος, όπως ανέφερε, υπάρχουν αποδείξεις πως τα κονδύλια που αντλεί η Κυπριακή Δημοκρατία, και συγκεκριμένα το Υπουργείο Παιδείας,

από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την Ειδική Εκπαίδευση, δεν διοχετεύονται για τον σκοπό για τον οποίο προορίζονται, αλλά διοχετεύονται αλλού.

Ο κ. Xριστοδούλου ζήτησε από το κράτος να δώσει στη δημοσιότητα το ποσό κονδυλίων που λαμβάνει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και πού τα διοχετεύει.

Παράλληλα, όπως ανέφεραν οι φιλοξενούμενοι, τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζονται στην Ειδική Εκπαίδευση είναι πολλά, ενώ κύριο πρόβλημα είναι η έλλειψη συνοδών.

Ένας συνοδός, όπως ανέφερε ο κ. Χριστοδούλου, είναι υπεύθυνος για να προσέχει 3-4 παιδιά, ενώ σε μια περίπτωση, συνοδός άφησε παιδί με ειδικές ανάγκες μέσα στην τάξη την ώρα του διαλείμματος, με την πρόφαση ότι είναι τιμωρία, για να μπορέσει να μεταφέρει στην αυλή του σχολείου τα άλλα δύο παιδιά που έχρηζαν περισσότερης επίβλεψης.

Η επίσημη απάντηση του Υπουργείου Παιδείας για την καταγγελία, είναι ότι «η μόνη τεχνική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι αυτή για τη μεταρρύθμιση της ειδικής αγωγής.

Όπως αποκάλυψε η Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Γονέων και Φίλων Παιδιών με εγκεφαλική και άλλες παραλύσεις, Αγκαλιά -Ελπίδα, Γιούλα Πιτσιάλη, συνοδοί κατήγγειλαν πως έχουν οδηγίες να μην έχουν τηλεφωνική επικοινωνία με τους γονείς, ούτως ώστε να μην ενημερώνονται για το τι γίνεται στις μονάδες, όπως ανέφεραν.

Όπως ανέφερε ο Χρίστος Αυγουστίνος, της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, υπάρχει τρομερή αδυναμία όσον αφορά τους συνοδούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καταγγελία, Κονδύλια, Ειδική Εκπαίδευση …,katangelia, kondylia, eidiki ekpaidefsi …