Καταγγελία για γιατρό του ΓεΣΥ: «Εδώ δεν είναι μπακάλικο»- Τι απαντά ο ΟΑΥ

Έντονες συζητήσεις προκάλεσε τις τελευταίες ώρες ένα βίντεο που έγινε viral, νεαρού από την Κύπρο, ο οποίος προέβη σε καταγγελίες για συγκεκριμένο γιατρό του ΓεΣΥ, ο οποίος, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, αρνήθηκε να τον εξετάσει με σκοπό να υποβληθεί στη συνέχεια σε πιο εξειδικευμένες εξετάσεις. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει στο βίντεο που ανάρτησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο νεαρός, σε επίσκεψη

που έκανε στον προσωπικό του ιατρό, ο οποίος είναι συμβεβλημένος με το ΓεΣΥ, όταν του ζήτησε να του κάνει κάποιες εξετάσεις (θυροειδή, ορμόνες και άλλα) αλλά ο γιατρός, όπως αναφέρει ο νεαρός, «απάντησε με εχθρικότητα, λες και πήγαμε να τον κλέψουμε». Συνέχισε τονίζοντας ότι ο γιατρός του είπε επίσης: «Εδώ δεν είναι μπακάλικο και ήρθατε να ψωνίσετε, ακούσατε το ΓεΣΥ είναι δωρεάν και τρέχετε όλοι», ενώ στη συνέχεια φαίνεται ότι του είπε να περάσει μέσα για να τον εξετάσει, πράγμα το οποίο ο νεαρός αρνήθηκε.

Το Sigmalive επικοινώνησε με την αναπληρώτρια Διευθύντρια του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), Έφη Καμίτση, για να σχολιάσει το ζήτημα που προέκυψε αλλά και να ξεκαθαρίσει για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθείται όσον αφορά στις επισκέψεις των ασθενών στους προσωπικούς ιατρούς. Σύμφωνα με την αναπληρώτρια Διευθύντρια του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας ο θεσμός του προσωπικού ιατρού είναι καινούργιος γι αυτό πρέπει να δημιουργηθεί η κατάλληλη κουλτούρα τόσο από τον ιατρό όσο και από τους ασθενείς. Εξήγησε ότι δουλειά του γιατρού είναι να κρίνει εκείνος ποιες εξετάσεις χρειάζεται κάποιος ασθενής αλλά έχει υποχρέωση ως προσωπικός ιατρός να καθοδηγήσει και να εξηγήσει με τον σωστό τρόπο στον εξεταζόμενο για το τι πρέπει να κάνει. Η Έφη Καμίτση μάλιστα έκανε λόγο για ανάγκη οικοδόμησης μιας σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο μερών.

Να σημειωθεί ότι οι ασθενείς μπορούν να υποβάλλουν παράπονα για τους προσωπικούς ιατρούς και στη συνέχεια ο ΟΑΥ εξετάζει τα παράπονα και εάν προκύπτει από τις εξετάσεις κάποιο πρόβλημα προβαίνουν στη λήψη μέτρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα