Καταναλωτές:Αυξήθηκαν οι τιμές νερού σε σημεία πώλησης-"Προσυνεννοημένη"

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών, μέσα στο πλαίσιο προστασίας και ενημέρωσης των καταναλωτών, πληροφορεί κάθε ενδιαφερόμενο ότι πρόσφατα παρατηρήθηκε ομοιόμορφη αύξηση στις τιμές πώλησης πόσιμου νερού από συσκευές που είναι τοποθετημένες σε διάφορα σημεία δημόσιας πρόσβασης.

Συγκεκριμένα, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών τις τελευταίες ημέρες δέχθηκε παράπονα από καταναλωτές ότι η τιμή που πωλείται σε  συσκευές πόσιμου νερού, αυξήθηκε από 60 – 80 σεντ το δοχείο μέχρι 20 λίτρα, σε ένα ευρώ.

Από έρευνα που έκανε ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών στη Λευκωσία, διαπίστωσε ότι τα παράπονα

των καταναλωτών ήταν δικαιολογημένα. Σε όσες συσκευές πώλησης νερού επισκέφτηκε ο Σύνδεσμος στη Λευκωσία μεταξύ  18 και 19 Ιουλίου 2019, η τιμή πώλησης νερού ήταν σε όλες ένα ευρώ το δοχείο των 20 περίπου λίτρων.

Το αξιοσημείωτο που προέκυψε από την έρευνα ήταν ότι όλες οι συσκευές, παρ’ όλο που οι συσκευές ήταν διαφορετικών ιδιοκτητών, είχαν την ίδια φωτογραφία και την ίδια τιμή. Αυτό παραπέμπει σε μια πιθανή προσυνεννόηση των ιδιοκτητών συσκευών πόσιμου νερού για την ομοιόμορφη αύξηση των τιμών, κατά παράβαση του περί Προστασίας του Ανταγωνισμού Νόμου.

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών, κατανοεί ότι οι τιμές πόσιμου νερού διαμορφώνονται ελεύθερα, αλλά  θεωρεί απαράδεκτο τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώθηκαν, αν οι υποψίες του Συνδέσμου και τα παράπονα των καταναλωτών για προσυνεννόηση στη διαμόρφωση των τιμών ευσταθούν.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα