Αγία Νάπα: Τα μελανά σημεία και τι κάνει η Αστυνομία

Σάλος προκλήθηκε τις τελευταίες μέρες αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Αγία Νάπα. Με αφορμή την καταγγελία 19χρονης Βρετανίδας για ομαδικό βιασμό από 12 Ισραηλινούς, ο ίδιος ο Δήμαρχος της πόλης έκανε λόγο από την ίδια μέρα για «κατάσταση ανομίας».

Ο Γιάννης Καρούσος εξήγησε σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη Σημερινή ότι τα κυριότερα προβλήματα που υποδηλώνουν την ανομία στην περιοχή είναι από την μια η ηχορύπανση και απ΄ την άλλη η ανεξέλεγκτη πώληση ποτών όχι μόνο από κέντρα διασκέδασης αλλά και από περίπτερα, υπεραγορές και καταστήματα πώλησης σουβενίρ.

Τρίτο σημαντικό που υποδηλώνει την ανομία σύμφωνα με τον κ.Καρούσο είναι και η ανεξέλεγκτη πώληση του laughing gas. Ο Δήμαρχος στη συνέντευξή του έθιξε και το ζήτημα των ανεξόφλητων ενταλμάτων αφού όπως ανέφερε η Αστυνομία δεν μπορεί να εισπράξει το εξώδικο εναντίον των τουριστών.

Το SigmaLive επικοινώνησε με την Αστυνομία και με τον εκπρόσωπο του Γραφείου Τύπου του Αρχηγείου αναφορικά με τα πιο πάνω ζητήματα. Ο Χρίστος Ανδρέου εξήγησε αρχικά ότι ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχει ενισχυμένη αστυνόμευση στην περιοχή τόσο με περίπολα όσο και με την ΜΜΑΔ. Ακόμη, σημείωσε ότι το ζήτημα της ηχορύπανσης δεν είναι ζήτημα της Αστυνομίας αλλά νομοθεσίας. Σημειώνεται ότι υπάρχει σχετική νομοθεσία, ανεφάρμοστη, η συζήτηση της οποίας μετατέθηκε στη Βουλή για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Δράσεις εξάλλου για το ζήτημα της εξόφλησης εξώδικων έλαβε με δική της πρωτοβουλία η Αστυνομία. Σύμφωνα με τον κ.Ανδρέου η Τροχαία αφού εντόπισε το πρόβλημα με τα εξώδικα, πραγματοποίησε συνάντηση με τους αρμόδιους του τμήματος Οδικών Μεταφορών. Μετά από την συνάντηση αυτή βρίσκεται στα σκαριά προσχέδιο το οποίο θα προβλέπει μεταξύ άλλων άμεση πληρωμή των εξωδίκων μέσω visa.

Σε ότι αφορά το laughing gas, η Αστυνομία προχωρεί σχεδόν κάθε βράδυ σε συλλήψεις για παράνομη πώληση, παρόλο που αξίζει να αναφερθεί το σχετικό προϊόν δεν είναι απαγορευμένο.  Πιο συγκεκριμένα η Αστυνομία μόνο για φέτος, μέχρι και τις 22 Ιουλίου προχώρησε σε 26 συλλήψεις και κατάσχεση 1134 αμπούλων και 1229 μπαλονιών με αέριο γέλιου. Όπως φαίνεται και στον σχετικό πίνακα πιο κάτω, τα στατιστικά «μιλούν» και καταγράφουν ραγδαία αύξηση τα τελευταία χρόνια.

Να σημειωθεί ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο, η Αστυνομία πέρασε χειροπέδες σε υπεύθυνο κλαμπ στην Αγία Νάπα μετά τον εντοπισμό ποσότητας κοκαΐνης, βάρους 96 γραμμαρίων περίπου, σε αποθηκευτικό χώρο του γραφείου του. 

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε δεύτερη σύλληψη ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου στην Αγ.Νάπα, για πώληση laughing gas

Keywords
Τυχαία Θέματα