Καταδικάζει απαγόρευση εισόδου T/κ στην Τουρκία η Αριστερά στην Ευρωβουλή

Να θέσει τέλος στις απαγορεύσεις εισόδου για συγκεκριμένους Τουρκοκύπριους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάλεσε την Τουρκία η πολιτική ομάδα της Αριστεράς (GUE/NGL) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αναφερόμενη στα 12 περιστατικά απαγόρευσης εισόδου στην Τουρκία σε Τουρκοκύπριους, συμπεριλαμβανομένων δημοσιογράφων και συνδικαλιστών, που έχουν καταγραφεί από το 2021.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, την οποία συνυπογράφουν εκ μέρους της ομάδας οι Ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ Γιώργος Γεωργίου και Νιαζί Κιζίλγιουρεκ,

η είσοδος των εν λόγω 12 ατόμων στην Τουρκία απαγορεύτηκε «με το ασαφές πρόσχημα της εθνικής ασφάλειας».

Ωστόσο, προστίθεται, και τα 12 άτομα «είναι καλά γνωστά για την ακλόνητη αφοσίωσή τους στην επανένωση της Κύπρου σύμφωνα με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και τις πολιτικές της ΕΕ, ιδιαίτερα το πλαίσιο της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας (ΔΔΟ) για την Κύπρο».

«Επομένως, είναι προφανές ότι τα άτομα αυτά εμποδίζονται να εισέλθουν στην Τουρκία λόγω των πολιτικών τους πεποιθήσεων», προστίθεται.

«Η Αριστερά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταδικάζει έντονα αυτή την απαράδεκτη και λυπηρή πολιτική που εφαρμόζουν οι τουρκικές αρχές. Καλούμε την Τουρκία να άρει όλα τα εμπόδια που εμποδίζουν τους Τουρκοκύπριους πολίτες της ΕΕ να εισέλθουν στην τουρκική επικράτεια», προστίθεται.

Διαβάστε επίσης: Γερμανίδα ΥΠΕΞ: Στήριξη στην Ουκρανία στο δρόμο προς την ΕΕ

Πηγή:ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα