Υπουργός Υγείας: Yποστήριξη σε νομοσχέδια για αναβάθμιση της δημόσιας υγείας

Στην υποστήριξη των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ώστε να περάσουν νομοσχέδια που θα αναβαθμίσουν τον τομέα της δημόσιας υγεία στοχεύει η Υπουργός Υγείας Πόπη Κανάρη, όπως ανέφερε στο περιθώριο συνάντησής της με τον Πρόεδρο και μέλη του Κινήματος Οικολόγων, Συνεργασία Πολιτών τη Δευτέρα.

Ο Πρόεδρος του Kινήματος Oικολόγων - Συνεργασία Πολιτών Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, αναφέρθηκε στα θέματα που έθεσαν στην Υπουργό Yγείας Πόπη Κανάρη μεταξύ των οποίων το ΓεΣΥ, οι εναλλακτικές θεραπείες, η αναβάθμιση του Μακάρειου Νοσοκομείου, τα διάφορα πρωτόκολλα τα οποία

είναι σε εφαρμογή, ο Οργανισμός Φαρμάκων και η απόσυρση νομοσχεδίου που αφορά τις πλαστικές επεμβάσεις.

Πρόσθεσε ότι η συνάντηση γίνεται στο πλαίσιο των συναντήσεων που κάνει το Κίνημα με τους Υπουργούς της νέας Κυβέρνησης. Σημείωσε ότι ήδη έχουν γίνει συναντήσεις με αρκετούς Υπουργούς και θα ακολουθήσουν και με άλλους.

Από πλευράς της η Υπουργός Υγείας Πόπη Κανάρη,  ανέφερε ότι το Κίνημα έθεσε ενώπιον της κάποια θέματα όπως η αναβάθμιση του Μακάρειου Νοσοκομείου, το Νοσοκομείο Τρόοδους το Νοσοκομείο Κυπερούντας,  η Γρηγόριος κλινική και άλλα θέματα που αφορούν κάποιες ανησυχίες του Κινήματος.

Ανέφερε ότι έγινε «μια πολύ καλή ανταλλαγή απόψεων για όλα τα θέματα και χαιρόμαστε γιατί αυτές οι ανταλλαγές μας βοηθούν για να θέσουμε και την πολιτική του Υπουργείου».

Πρόσθεσε ότι μέσα από αυτή τη συνεργασία η κάθε βοήθεια από τις κοινοβουλευτικές ομάδες είναι καλοδεχούμενη, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι τα αποτελέσματα μέσα από αυτές τις συζητήσεις είναι πολύ εποικοδομητικά. Πρόσθεσε ότι τα θέματα που εγείρονται αφορούν και το Υπουργείο Υγείας.

Ερωτηθείσα για τα θέματα που εκκρεμούν στη Βουλή και για τα οποία θα ζητήσει τη στήριξη και των Οικολόγων, η κ. Κανάρη ανέφερε ότι θα ζητήσει την στήριξη από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα σε νομοσχέδια τα οποία έχουν ήδη τεθεί αλλά και σε νομοσχέδια τα οποία θα τεθούν σύντομα ενώπιον της Βουλής, όπως το νομοσχέδιο για κέντρα αποκατάστασης που έχει ήδη κατατεθεί, το νομοσχέδιο για τα ασθενοφόρα το οποίο προωθείται,  ενώ θα κατατεθούν και επιπρόσθετα νομοσχέδια.

Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι η οποιαδήποτε στήριξη από τα κοινοβουλευτικά κόμματα θα βοηθήσει ώστε να περάσουν αυτά τα νομοσχέδια, μέσα από τα οποία όπως είπε, θα υπάρξει αναβάθμιση στον τομέα της υγείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα