Κατά τη Μαρία Φράγκου της Χαραυγής του ΑΚΕΛ

Η Διακήρυξη της International Hellenic Association με τίτλο « Κύπρος: Νέα στρατηγική» απορρίπτοντας την βρετανο-τουρκική διαιρετική δι-κοινοτική, δι-ζωνική ομοσπονδία ενόχλησε ενδεικτικά το ΑΚΕΛ το οποίο αντέδρασε μέσω του κομματικού του οργάνου (Χαραυγή) και με άρθρο της κας

Μαρίας Φράγκου στις 23.6.2017 με τίτλο « Εμάς μας ρώτησαν οι ακαδημαϊκοί;».
Ουσιαστικά οι ισχυρισμοί της κας Φράγκου επικεντρώνονται στα εξής σημεία.
1) Αν ρωτήθηκε (από τους ακαδημαϊκούς) ο λαός στην Κύπρο αν συμφωνεί με την απόρριψη της Δι-κοινοτικής, Δι-ζωνικής Ομοσπονδίας
2) Ότι και επειδή ζουν στο εξωτερικό οι ακαδημαϊκοί αυτοί και άλλοι επιστήμονες δεν τους πέφτει λόγος «Από πού και ως που οι 119 τόσοι ακαδημαϊκοί και λοιποί επιστήμονες να μιλούν εκ μέρους μας…»

Ο πρώτος της ισχυρισμός ήδη απαντήθηκε αρκούντως ικανοποιητικά από τον αρθρογράφο της εφημερίδας Σημερινή αγαπητό Κωστάκη Αντωνίου την επομένη 24.6.2017, με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Ερωτήθηκε ο λαός και είπε βροντερό «όχι» στη διζωνική».

http://www.sigmalive.com/blog/antoniouc/2017/06/2150/erotithike-o-laos-kai-eipe-vrontero-quotoxiquot-sti-dizoniki

Οι 200 τόσοι ακαδημαϊκοί, πολιτικοί και άλλοι το 2004

Για τον δεύτερο μεροληπτικό ισχυρισμό της. Γιατί καμία κυρία Φράγκου δεν βγήκε να επιτεθεί των 200 τόσων προσωπικοτήτων, καθηγητών και άλλων επιστημόνων και πολιτικών από την Αθήνα, ( ‘εξωτερικό’) που υπέγραφαν αναφανδόν το 2004 υπομνήματα και εκκλήσεις υπέρ του ΝΑΙ και του εκτρώματος ‘Ανάν’; Εκείνους τους… ‘έπεφτε λόγος να μιλούσαν εκ μέρους μας’ αλλά όχι σήμερα άλλων συναδέλφων τους Ελλήνων από το εξωτερικό επειδή αυτοί δεν υποστηρίζουν την ΔΔΟ; Την οποία ο Κυπριακός Ελληνισμός στις 24.4.2004, όπως έγραψε ο Κ. Αντωνίου, απέρριψε με ένα βροντερό ΟΧΙ, τελεία και παύλα.

Ο κατάλογος των υποστηρικτών του ΝΑΙ σε πολλές ιστοσελίδες της Ελλάδος μία εκ των οποίων εδώ:
http://koukfamily.blogspot.co.uk/2009/04/2004.html

Ακόμα και πρόσφατα τον Ιούλιο του 2014 μια ομάδα από αρκετούς από το ‘εξωτερικό’ (πολλοί εκ των οποίων υποστήριξαν το ΝΑΙ το 2004) υπέγραψαν διακήρυξη υποστηρίζοντας τη συμφωνία Αναστασιάδη/Ερογλου του 2014… Ούτε εκείνες οι υπογραφές ενόχλησαν το ΑΚΕΛ και τη Χαραυγή.

Ακριβώς όπως καταλήγει και στο άρθρο του ο Κ. Αντωνίου: «Αν κ. Φράγκου 119 εξέχοντες ακαδημαϊκοί υπέγραφαν διακήρυξη υπέρ της διζωνικής, θα "πετούσατε" από τη χαρά σας. Θα προβάλλατε ως κύριο θέμα, τη διακήρυξη των κατ΄εσάς...καθηγητάδων. Σωστά;».
PRIO Νορβηγίας

Όμως, υπάρχει και άλλο προηγούμενο, πολύ χειρότερο και ενοχοποιητικό για την συμπεριφορά της Χαραυγής. Πως γίνεται μέχρι σήμερα να μην ενοχλήθηκε, να μη έχει εκφράσει παρόμοια δυσαρέσκεια και να μην απαίτησε τον τερματισμό της πραγματικής ξένης στο Κυπριακό, ανάμιξης του PRIO Νορβηγίας. Ενός οργανισμού που όντως ‘ από πού και ως πού να έχει λόγο’ και που ενεργεί εντολοδοχικά και επί πληρωμή από ‘πελάτες’ (ξένες κυβερνήσεις) για να προωθεί οτιδήποτε του ζητηθεί.

Το διζωνικό και όχι μόνο PRIO, εδώ και χρόνια εργολαβικά προσπαθεί να πουλήσει στο κυπριακό Ελληνισμό το έκτρωμα της λύσης ΔΔΟ, τα δύο κράτη, πλύσεις εγκεφάλου στο τοπικό πληθυσμό πρωτίστως στους νέους με διάφορα σεμινάρια εντός και εκτός Κύπρου κτλ κτλ. Καμία αντίδραση δεν εκδηλώθηκε ακόμα και όταν το εν λόγω PRIO Νορβηγίας άνοιξε και … παράρτημα στη καρδιά της Λευκωσίας για να δουλεύει καλύτερα και επί τόπου για τα ξενοκίνητα τουρκόφιλα του projects!

Τον Οκτώβριο του 2002, όταν ακόμα δεν είχαν γραφείο στη Λευκωσία, ο τότε Project leader του PRIO Άγγλος Dan Smith (ο οποίος τιμήθηκε λίγο αργότερα από τη Βασίλισσα με ΟΒΕ για τις υπηρεσίες του προς τα βρετανικά συμφέροντα και το Στέμμα), ενόψει της επικείμενης εμφανίσεως του Σχεδίου Ανάν, κάλεσε σε συνάντηση στην Αθήνα επίλεκτα άτομα Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους, τους οποίους ενημέρωσε για τον ερχομό του σχεδίου Ανάν μέσω του Γ.Γ. του ΟΗΕ, και τους οποίους ουσιαστικά προετοίμασε ως πυρήνες υποστήριξης του σχεδίου, συστήνοντας ότι έπρεπε να γίνει δεκτό δίχως επικρίσεις και να μην απορριφθεί. (Δημοσίευσα τα ονόματά τους στο βιβλίο μου «Top Secret», που εκδόθηκε τον Νοέμβριο του 2004, Εκδόσεις Γερμανός, κεντρική διανομή Εκδοτικός Οίκος Δίας).

Γράψαμε γι΄ αυτό το 2003/4 στη «Ελευθερία» Λονδίνου και στη «Σημερινή».)

Το ξενοκίνητο ΠΡΙΟ Νορβηγίας στις 16.6.2014 διοργάνωσε συνέδριο στο Χίλτον Λευκωσίας για να πείσει τους Ελληνοκύπριους να κλείσουν το Κυπριακό αλά Τούρκα, γιατί αυτό συμφέρει στη Τουρκία! Καμία αντίδραση…

Σχετικό το άρθρο του αγαπητού ακαδημαϊκού Δρα Μάριου Ευρυβιάδη στις 9.6.2014 για το τι εστί PRIO και για τις δραστηριότητές του, στον «Φιλελεύθερο» με τίτλο «PRIO: Είναι ζήτημα (αν)αξιοπιστίας, (α)διαφάνειας και στατιστικών» και το οποίο εργολαβικά μάχεται να εκδίδει και πολυδάπανες, τάχατες μελέτες, για να πείσει το λαό ότι με ένα ΝΑΙ θα θησαυρίσει οικονομικά… Το άρθρο και εδώ:

http://infognomonpolitics.blogspot.co.uk/2014/06/prio.html

Ξενοφοβία

Το κείμενο της κας Φράγκου παρουσιάζει ακόμα και ίχνος ξενοφοβίας παρόλο που η Αριστερά υποτίθεται είναι στη πρώτη γραμμή αντιμετώπισης ξενοφοβίας.

Δι-κοινοτισμός

Η δε προσπάθεια της να δικαιολογήσει το ‘δι-κοινοτισμό’ αναφερόμενη στο Σύνταγμα του 1960 μπορεί να παραλληλιστεί με κάποιο στη Νότιο Αφρική την δεκαετία του 1970 προσπαθώντας να δικαιολογήσει το Απαρτχάιντ που ήταν αναγνωρισμένο στο Σύνταγμα της Νοτίου Αφρικής.
Το γεγονός ότι το Σύνταγμα του 1960 της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο περιέχει δι-κοινοτικά στοιχεία, τα οποία εισχώρησαν για ικανοποίηση των Τούρκων μέσω του Τούρκου Συνταγματολόγου Δρ. Νιχάτ Ερίμ (εμπνευστή το Νοέμβριο του 1956 σχεδίου ‘επανάκτησης της Κύπρου’) σε συνεννόηση με τους Βρετανούς και ο οποίος (Ερίμ) ήταν και επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας που ετοίμασαν το Σύνταγμα, δεν σημαίνει ότι ήταν καλό στοιχείο. Εξού και όλα τα δισ-λειτουργικά του Συντάγματος με τα γνωστά πλέον επακόλουθα μέχρι σήμερα. Εδώ ας θυμηθούμε τον αγωνιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις ΗΠΑ Martin Luther King, Jr, ο οποίος μας έμαθε πως υπάρχουν και ‘καλοί νόμοι’ αλλά και ‘άδικοι νόμοι’ . Και στους τελευταίους ΄σίγουρα περιλαμβάνονται και οι διαιρετικές αναφορές στο Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας του 1960…

Οι καλύτεροι πρεσβευτές

Για δεκαετίες Πρόεδροι, υπουργοί, βουλευτές και κομματικοί αρχηγοί επισκεπτόμενοι τη Βρετανία, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, όλοι τους ανεξαιρέτως επαινούν τους απόδημους Έλληνες για την πατριωτική τους στάση έναντι των εθνικών μας θεμάτων, τους προτρέπουν να συνεχίζουν γιατί τους χρειάζεται η πατρίδα, βασίζονται πάνω στην βοήθειά τους, και ουκ ολίγες φορές τους αποκαλούν με ευγνωμοσύνη ως οι καλύτεροι πρεσβευτές του Ελληνισμού στο εξωτερικό και ότι ο Ελληνισμός είναι ενιαίος.

Ε, λοιπόν σύμφωνα με το μένος της Χαραυγής και του ΑΚΕΛ μέσω Μαρίας Φράγκου οι καλύτεροι πρεσβευτές της Κύπρου και της Ελλάδας στο εξωτερικό είναι καλοί μόνο για να χειροκροτούν σαν ανεγκέφαλα όντα τα όσα ακούν και δεν μιλούν. Έτσι και εκδηλώσουν άποψη και θέση εναντίον της βρετανο-τουρκικής ρατσιστικής διαιρετικής ΔΔΟ … ‘από πού ως πού να έχουν λόγο;’

Αιμοδοσία

Ας πάμε και πίσω στην ιστορία ως τον Αύγουστο του 1964, όταν τα τουρκικά μαχητικά βομβάρδισαν την Τυλληρία. Αυτοί οι Έλληνες απόδημοι στη Βρετανία, οι καλύτεροι πρεσβευτές της Κύπρου στο εξωτερικό, έστειλαν και το αίμα τους για τους αδελφούς των στην Κύπρο, όπως έγραψε το ΒΗΜΑ στο Λονδίνο στις 21 Αυγούστου 1964: «ΑΙΜΑ αδελφικό από τις φλέβες εκατοντάδων Κυπρίων, έχει ήδη σταλεί για τα θύματα των βαρβάρων» με φωτογραφίες, ανταπόκριση του κ. Ζαννέτου Τοφαλλή. Και το 1974 μετά τις δύο τουρκικές βάρβαρες εισβολές, Έλληνες από όλο κόσμο, Ελλάδα, Βρετανία, Αυστραλία, Αμερική, Νότιο Αφρική, τον ενιαίο απόδημο Ελληνισμό, έστειλαν εκατομμύρια λίρες σε είδος και ρευστό εις βοήθεια της Κύπρου. Αλλά ‘δεν τους πέφτει λόγος’ κατά την Χαραυγή, όταν εκφράζονται και ζητούν την απελευθέρωση της Κύπρου τόσο από τους κατακτητές Τούρκους όσο και από τα δεσμά της βρετανο-τουρκικής διαιρετικής δι-κοινοτικής, δι-ζωνικής ομοσπονδίας;

Κάθε μέρα δικαιώνεται ακόμα περισσότερο ο μ. Νεοκλής Σαρρής όταν έλεγε με λύπη ότι «σε λίγα χρόνια οι Τούρκοι θα κάνουν τους Έλληνες να σκέφτονται σαν Τούρκοι και αυτή θα είναι η μεγαλύτερη μας ήττα»…

Ερευνήτρια/δημοσιογράφος - Λονδίνο 25.6.2017

Tα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του Sigmalive.com

Keywords
Τυχαία Θέματα