Η Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ για το ΓεΣΥ

Με μεγάλη επιφύλαξη και σκεπτικισμό αντιμετώπισε η Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ την ψήφιση των δύο νομοσχεδίων για το ΓεΣΥ, την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017 από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Στην ανακοίνωσή της, η Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ τονίζει ότι στηρίζει αλλά και ζητά να συμμετέχει σε ένα σύστημα Υγείας, το οποίο θα κινείται μέσα στα πλαίσια της ορθολογιστικής διαχείρισης, της πλήρους και καθολικής κάλυψης όλων

και κυρίως των κοινωνικά και οικονομικά ευαίσθητων συνανθρώπων μας.

“Παρακολουθούμε όλοι τα τελευταία χρόνια συνεχείς προσπάθειες, μελέτες, υποσχέσεις και δυστυχώς ανώφελη κατασπατάληση δημοσίων πόρων. Διακρίνουμε μέσα στους παρόντες νόμους, όπως και στους προηγούμενους, να ακολουθείται η ίδια πεπατημένη όπως στις πλείστες ευρωπαϊκές χώρες (πλην του προϋπολογισμού), στις οποίες τα διάφορα συστήματα κλονίζονται ή βρίσκονται υπό κατάρρευση,” υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Κατά καιρούς η Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ έχει καταθέσει τις θέσεις της στις προσπάθειες εφαρμογής/προτάσεων ΓεΣΥ και μέσα από τα συντεταγμένα όργανα ΠΑΣΙΝ, ΠΙΣ, ΕΝΙΚ χωρίς, όπως αναφέρει, να εισακουστούν και τονίζει ότι θα συμμετέχει και θα στηρίξει ένα ΓεΣΥ με προϋποθέσεις επιτυχίας για το καλό του κοινωνικού συνόλου, όμως δεν θα δεχτεί να ενταχθεί σ’ ένα θνησιγενές και αποτυχημένο ΓεΣΥ, που σκοπό θα έχει απλώς και μόνο την είσπραξη πρόσθετης φορολογίας και δεν θα αποδίδει τα αναμενόμενα στους πολίτες.

“Οι μέχρι τώρα διακηρύξεις και σχεδιασμοί όπως αποτυπώνονται στους πρόσφατα ψηφισθέντες νόμους, δεν μας δίνουν καθαρή εικόνα και κατεύθυνση,”αναφέρει στην ανακοίνωση της η Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ και συμπληρώνει ότι αντίθετα προδιαθέτουν αρνητικά μεγάλη μερίδα επαγγελματιών Υγείας (ιατρών, νοσηλευτών κ.α.) ως προς το μέλλον και το επίπεδο υπηρεσιών που θα μπορούν να προσφέρουν.

Τέλος, αναμένουν την πλήρη και καθαρή εικόνα όλων των παραμέτρων του επιδιωκόμενου ΓεΣΥ, ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν σε μία συνολική και πλήρη τοποθέτηση. Προς το παρόν, δηλώνουν την επιφύλαξή τους και τη διστακτικότητα σε όσα συμβαίνουν, συνεχίζοντας όμως να υπηρετούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πολυτιμότερο ανθρώπινο αγαθό, την ΥΓΕΙΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα