Παπαδόπουλος: Κύπρος-Ελλάδα να είναι σε πλήρη συντονισμό

Την πρόταση ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Αλληλεγγύης για την Ασφάλεια και τις Εγγυήσεις, είχε την ευκαιρία να αναπτύξει τόσο στον Έλληνα Πρωθυπουργό, όσο και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ελλάδας, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νικόλας Παπαδόπουλος.

Όπως ανέφερε αμέσως μετά τις συναντήσεις ο Πρόεδρος του

ΔΗΚΟ, "η συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είναι πάντα

ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες, χρήσιμες και απαραίτητες, πόσο μάλλον σε μια κρίσιμη και καθοριστική περίοδο για το κυπριακό, καθώς βρισκόμαστε στην παραμονή της μετάβασης για τη Διάσκεψη για την Κύπρο".

Ελλάδα και Κύπρος θα πρέπει να συνεργαστούν και να συντονιστούν, είπε, έτσι ώστε να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα του Κυπριακού Ελληνισμού.

Αναφερόμενος στην πρόταση για την Ασφάλεια και τις Εγγυήσεις, τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει πλήρης αποχώρηση κατοχικών στρατευμάτων και πλήρης κατάργηση εγγυήσεων και επεμβατικών δικαιωμάτων της Τουρκίας πριν την εφαρμογή της οποιασδήποτε συμφωνίας.

"Όλες οι υποχρεώσεις της Τουρκίας θα πρέπει να εκπληρωθούν πριν την εφαρμογή της συμφωνίας", ανέφερε χαρακτηριστικά, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον και ένα κλίμα ασφάλειας που να επιτρέπει την έγκριση της συμφωνημένης λύσης σε δημοψήφισμα.

Συγκεκριμένα η αποχώρηση των στρατευμάτων, η αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας, η αναγνώριση της ΑΟΖ, τα ζητήματα που θα προκύψουν από εδαφικό και περιουσιακό θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί πριν από τη χρονική στιγμή που θα δοθούν αρμοδιότητες και εξουσίες σε τ/κ στα ζητήματα διακυβέρνησης.

Σε σχέση με τη Διάσκεψη στην Ελβετία, επεσήμανε ότι "πάμε με αποφασιστικότητα να διεκδικήσουμε το καλύτερο για τον κυπριακό ελληνισμό, ωστόσο

δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι καθώς η Τουρκία εμφανίζεται αδιάλλακτη στις ίδιες θέσεις που δεν επιτρέπουν αισιοδοξία".

Επεσήμανε επίσης ότι από Ελληνικής πλευράς υπάρχει η ίδια αποφασιστικότητα να στηρίξουν τον κυπριακό ελληνισμό και θα πρέπει να συντονίσουμε τις προσπάθειες.

Συζητήθηκαν επίσης οι παρατηρήσεις και τα σχόλια που έστειλε η Ελληνική Κυβέρνηση στον Έιντε για το Κοινό Έγγραφο, ωστόσο δεν μπήκε σε λεπτομέρειες. "Αντίθετα με το τι αρχικά είχε λεχθεί για κοινό έγγραφο, δυστυχώς η κακοπιστία Έιντε δεν επιτρέπει την κατάληξη σε συμφωνημένο έγγραφο. Εμείς θα επιμείνουμε στις δικές μας θέσεις", επεσήμανε.

"Ευχαριστούμε τον ελληνικό λαό και την κυβέρνηση για τη στήριξη για επίλυση του κυπριακού", ανέφερε ο Νικόλας Παπαδόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα