«Καρφιά» Ντολ: «Είσαι χαμένος, όταν η διοίκηση…»

Σχεδόν ένα μήνα μετά την απομάκρυνσή του από τον ΑΠΟΕΛ ο Τόμας Ντολ παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα Morgenpost του Αμβούργου, στην οποία κάνει τον απολογισμό της χρονιάς που φεύγει.

«Κρίνοντας συνολικά είναι τρέλα, παράνοια, όλα όσα μου συνέβησαν μέσα στο 2019. Πραγματικά τρελά πράγματα», παραδέχτηκε ο 59χρονος Γερμανός. Μετά τον υποβιβασμό του Ανόβερου και την αποχώρησή του από την τεχνική ηγεσία ο Τόμας Ντολ επέστρεψε στη Βουδαπέστη, αλλά όχι για πολύ. Απέρριψε μεν μια προσφορά

της πρώην εργοδότριας του, Γκεντσλερμπιρλιγκί, αλλά ακολούθως τον δελέασε η προοπτική του Τσάμπιονς Λιγκ. Στους ομίλους της διοργάνωσης ήθελε να μπει ο ΑΠΟΕΛ, παρά το εντός έδρας 1-2 κόντρα στην Καραμπάχ στον γ’ προκριματικό γύρο.

«Στις 7 Αυγούστου πέταξα για Κύπρο, στις 8 ανέλαβα την ομάδα και τέσσερις ημέρες αργότερα πετάξαμε για το δεύτερο παιχνίδι», θυμάται ο Ντολ. «Νικήσαμε 2-0 στο Αζερμπαϊτζάν και αμέσως αποθεώθηκα από όλους, έτσι γίνεται στο ποδόσφαιρο».

Η συμμετοχή στο Γιουρόπα Λιγκ ήταν εξασφαλισμένη, η αντίστοιχη στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν ήλθε παρά την αξιοσημείωτη προσπάθεια κόντρα στον Άγιαξ (0-0 εντός, 0-2 εκτός). «Το να είμαι ξανά στους ομίλους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ήταν η επόμενη μεγάλη επιθυμία (σ.σ. μετά την επιστροφή στην Μπούντεσλιγκα) που μπόρεσα να υλοποιήσω», λέει ο Ντολ. Σχεδόν 13 χρόνια έπρεπε να περιμένει γι’ αυτό. Τότε, την περίοδο 2006/07, είχε αγωνιστεί με το Αμβούργο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τι θα ήταν όμως η τρελή χρονιά του Ντολ χωρίς ακόμη μια ανατροπή που θα ολοκλήρωνε τον κύκλο; Ο Ντολ κατέκτησε το κυπριακό σούπερ καπ και οδήγησε τον ΑΠΟΕΛ στην πρόκριση από τους ομίλους στη φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ, η οποία θα διεξαχθεί τον Φεβρουάριο.

Τότε όμως ένας άλλος θα δρέψει τους καρπούς. Αρχές Δεκεμβρίου ο Ντολ απολύθηκε από τον ΑΠΟΕΛ, στην Κύπρο γίνεται σπέκουλα πάνω στην επιθυμία της διοίκησης να του επιβάλει έναν γηγενή βοηθό (σ.σ. Λούκας Χατζηλούκας), τον οποίο όμως ο Γερμανός απέρριψε. Ο ίδιος ο Ντολ σιωπά γι’ αυτήν την υπόθεση.

Και τώρα; «Είμαι ξανά έτοιμος και ανοικτός», λέει ο Ντολ. Τόσο ανοικτός όσο κάποιος, που εκτός από τη Γερμανία έχει δουλέψει ήδη σε Τουρκία, Σαουδική Αραβία, Ουγγαρία και Κύπρο. «Μπορώ να φανταστώ τα πάντα. Και ακριβώς αυτή η χρονιά απέδειξε πόσο γρήγορα μπορούν ενίοτε να κυλήσουν τα πράγματα. Αυτό ήταν το μόνο σίγουρο».

Πάνω-κάτω, αυτά έχει το επάγγελμα. «Πάντα υπάρχει κάτι να μάθεις. Και ένα μου έμαθε εμένα αυτή η χρονιά: όταν οι διοικούντες έναν σύλλογο δεν σε στηρίζουν ως προπονητή, όταν δεν έχεις επαρκή υποστήριξη, τότε σε βάθος χρόνου είσαι χαμένος. Δεν θέλω να μεμψιμοιρήσω, αλήθεια όχι. Αλλά η πίεση στους συλλόγους έχει γίνει ελέω των πολλών χρημάτων που διακυβεύονται πολύ μεγαλύτερη. Τώρα οι σφαίρες γύρω σου πέφτουν πιο γρήγορα απ’ ό,τι στο παρελθόν. Και κατά κανόνα πετυχαίνουν τον προπονητή».

«Έχω ακόμη ζωή σε αυτό το επάγγελμα. Και την καλή μου διάθεση δεν μπορεί να μου την κλέψει κανείς, τουλάχιστον όχι για πολύ. Έχω ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Έχω υλοποιήσει ήδη τα όνειρά μου ως ποδοσφαιριστής. Όλα, όσα πρόκειται να έλθουν ακόμη, είναι απλώς θαυμάσια συμπληρώματα», κατέληξε ο Ντολ.

Keywords
Τυχαία Θέματα