Καρφί Γερμανού Επιτρόπου για Βαρουφάκη

Θετικά εκτίμησε ο Γερμανός Επίτροπος στην ΕΕ Γκίντερ Έτινγκερ την ενοποιημένη στάση των ελληνικών κομμάτων μετά και από το κοινό ανακοινωθέν, σχολιάζοντας παράλληλα την στάση του τέως Υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς σχετικά με το διορισμό του Ευκλείδη Τσακαλώτου, στη θέση του Υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας ο κ. Έτινγκερ δήλωσε ότι «δεν έχει τις ίδιες συμπεριφορές με τον προκάτοχό του."

«Θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα", δήλωσε ο κ. Έτινγκερ. "Είμαστε συνεργάτες

με την Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι ένα σημαντικό μέλος της ΕΕ, στη ζώνη του ευρώ," είπε.

​Δήλωσε ακόμη, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα και η νέα ενοποιημένη διαπραγματευτική στάση από την Αθήνα μπορεί να διασφαλίσει ότι θα επιτευχθεί περισσότερη πρόοδος στη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης την Τρίτη σε σχέση με τον τελευταίο γύρο των συνομιλιών.

"Τα κόμματα στην Ελλάδα δεν είναι πλέον σε αντιπαράθεση, αλλά μάλλον αναγνωρίζουν τη δύσκολη κατάσταση", δήλωσε ο κ. Έτινγκερ στο γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk.

«Πιστεύω λοιπόν ότι οι διαπραγματεύσεις σήμερα θα μπορούσαν να διεξαχθούν καλύτερα από ό,τι πριν από μία εβδομάδα, " δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Ψηφιακή Οικονομία.

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα πως η ελληνική κυβέρνηση θα πάει στη Σύνοδο Κορυφής της Τρίτης με αξιόλογες προτάσεις μεταρρύθμισης: "Θα πρέπει να υπάρξει ένα ελάχιστο μεταρρυθμίσεων», είπε ο Επίτροπος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα