Υπόθεση χρηματισμού:Ανακοινώσεις Κάπιταλ&πρώην Αντιπροέδρου AΡΚ

Ανακοίνωση εξέδωσε το κανάλι Κάπιταλ, αναφέροντας ότι η υπόθεση που εξετάζει η αστυνομία Κύπρου για χρηματισμό από καναλάρχη πρώην και νυν μελών της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου δεν έχει καμιά σχέση με τη ραδιοτηλεόραση του Κάπιταλ.

Αυτολεξεί γράφει: Η ιδιοκτησία και η διεύθυνση της ραδιοτηλεόρασης του Κάπιταλ ανακοινώνει ότι αναφορικά με την υπόθεση που εξετάζει η αστυνομία Κύπρου

για χρηματισμό από καναλάρχη πρώην και νυν μελών της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου για ευνοϊκή μεταχείριση ουδεμίαν σχέση έχει η ραδιοτηλεόραση του Κάπιταλ.

Να θυμίσουμε ότι ιδιοκτήτης καναλιού της Λεμεσού, κατήγγειλε στον Γενικό Ελεγκτή, μέσω επιστολής, υπόθεση χρηματισμού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέα Αγγελίδη, η καταγγελία αφορά υπόθεση χρηματισμού μελών της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης. Το ένα μέλος είναι εν ενεργεία, ενώ το άλλο δεν βρίσκεται σήμερα στη σχετική θέση.

Η καταγγελία προωθήθηκε στη Νομική Υπηρεσία και από εκεί διαβιβάστηκε στην Αστυνομία, η οποία θα διερευνήσει μέσω της λήψης καταθέσεων το ενδεχόμενο να υπάρχουν ποινικά αδικήματα.

Με την ολοκλήρωση των καταθέσεων θα ετοιμασθεί έκθεση, η οποία θα διαβιβαστεί στον Γενικό Εισαγγελέα για τα επόμενα βήματα.

Εξάλλου, ανακοίνωση εξέδωσε ο πρώην Αντιπρόεδρος της ΑΡΚ, αναφέροντας ότι η παραίτηση του από τη θέση, δεν είχε σχέση με τα γεγονότα που βλέπουν το φώς της δημοσιότητας.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Πρώην Αντιπρόεδρος ΑΡΚ:

Ενόψει των πρόσφατων δημοσιευμάτων που αφορούν την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου και του γεγονότος ότι σήμερα έγινε διορισμός δύο νέων μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο της Αρχής, προσωπικά νιώθω την ανάγκη όπως προβώ στην παρούσα ανακοίνωση.

Για προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους, στις 07 Ιανουαρίου 2019, υπέβαλα την παραίτηση μου από την θέση του Αντιπροέδρου της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου.

Η παραίτηση μου σε καμία περίπτωση δεν είχε σχέση με τα γεγονότα που βλέπουν το φώς της δημοσιότητας και τα οποία εν πάση περιπτώσει δεν αφορούν το πρόσωπο μου.

Τέλος, δράττομαι της ευκαιρίας, να ευχαριστήσω τόσο το Υπουργικό Συμβούλιο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που με εμπιστεύτηκαν να υπηρετήσω από την θέση του Αντιπροέδρου της Αρχής, όσο και τους συναδέλφους μου στην Αρχή, για τη συνεργασία που είχαμε κατά την διάρκεια της θητείας μου.

Μετά τιμής,

Ξενοφών Χαραλάμπους

Πρώην Αντιπρόεδρος Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου

Keywords
Τυχαία Θέματα