«Εισ-Πράττω» : Νέο επεισόδιο στην κόντρα Πάνου Καμμένου – Νίκου Κοτζιά

19:34 17/1/2019 - Πηγή: In.gr

Εκτός κυβέρνησης πια και καθώς η προεκλογική περίοδος «τρέχει», ο Πάνος Καμμένος έχει απασφαλίσει και εξαπολύει έμμεσες βολές προς όλες τις κατευθύνσεις. Μετά τα «καρφιά» κατά Τσίπρα, ο αρχηγός των ΑΝΕΛ ξαναθυμήθηκε τον Νίκο Κοτζιά.

Αλλωστε, ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται, λέει ο λαός, και ο Πάνος Καμμένος στην προσπάθειά του να διασωθεί πολιτικά, χρησιμοποιεί

κάθε πρόσφορο τρόπο, ακόμη και «ψεκασμένα» σενάρια, προκειμένου να πείσει ότι κάνει πράξη τον «ανένδοτο» για τη Μακεδονία. Ειδικά τώρα που η Συμφωνία των Πρεσπών παίρνει το δρόμο για τη Βουλή, οι κινήσεις αυτές του Πάνου Καμμένου είναι απολύτως αναμενόμενες.

Έτσι, σήμερα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανήρτησε στο twitter «καλυμμένη» έμμεση επίθεση κατά του τέως υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, επαναφέροντας τα σενάρια περί χρηματισμών ως αντάλλαγμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αυτή τη φορά αναφέρει: «ΕΙΣ – ΠΡΑΤΤΩ…. Ρήμα αναφερόμενο ενίοτε στο εσωτερικό και συχνά μετά το 2017 στο εξωτερικό», κάτι που αποτελεί έμμεση αναφορά στην κίνηση «Πράττω» του Νίκου Κοτζιά.

ΕΙΣ-ΠΡΑΤΤΩ….Ρήμα αναφερόμενο ενίοτε στο εσωτερικό και συχνά μετά το 2017 στο εξωτερικό

— Panos Kammenos (@PanosKammenos) January 17, 2019

Κοτζιάς κατά Καμμένου

Το «χτύπημα» του Πάνου Καμμένου μέσω twitter σημειώθηκε λίγο μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης της Πολιτικής Γραμματείας του «Πράττω» που ζητά τη συγκρότηση μιας «νέας Πολιτικής Συμμαχιών» και τη σύνδεσή της με τη δημοκρατική παράταξη εν όψει εκλογών. Το «Πράττω» του Νίκου Κοτζιά ζητά τη συγκρότηση μιας κυβέρνησης που «θα έχει ανοιχτό μέτωπο στο νεοφιλελευθερισμό», μια «πατριωτική κυβέρνηση που θα αναβαθμίσει την Ελλάδα», κόντρα στους «φορείς της διαφθοράς» και «τα στηρίγματα της μαύρης παραοικονομίας».

Το κάλεσμα απευθύνεται στον ΣΥΡΙΖΑ και στην απόφαση σημειώνεται ότι το Πράττω είναι μια μικρή μεν, αλλά δημοφιλής δύναμη, στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να δώσει ουσιαστική δυνατότητα συμμετοχής.

Παράλληλα, ο Νίκος Κοτζιάς αναφέρεται στους ΑΝΕΛ και τη συγκυβέρνησή τους με τον ΣΥΡΙΖΑ για να επισημάνει ότι είναι μια ξένη ως προς μια κυβέρνηση αριστεράς δύναμη. «Δεν είναι τυχαίο ότι στο πρώτο διάστημα της διακυβέρνησης υπό τον Αλέξη Τσίπρα έβγαζε [η ηγεσία των ΑΝΕΛ] το λαϊκό κοινωνικό στοιχείο της, στο δεύτερο όλο και περισσότερο έβγαζε έναν δεξιό λόγο που μετασχηματιζόταν σε ακροδεξιό. Λόγο στον οποίο προστέθηκε, επιπλέον, η σύγχυση στην οποία περιήλθε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ μετά τις αρχές του 2017. Σε αυτά τα πλαίσια, η συνεργασία μαζί του ήταν αδύνατο να προχωρήσει», τονίζει το Πράττω.

Κατόπιν αυτών, ήταν επόμενο ο Πάνος Καμμένος να απαντήσει με το γνωστό ύφος και στο γνωστό πλαίσιο, κάνοντας δηλαδή έμμεση αναφορά σε χρηματισμούς και τα εκατομμύρια του Τζορτζ Σόρος -αυτά που οδήγησαν τον Νίκο Κοτζιά σε παραίτηση, μετά από την εκρηκτική συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου τον περασμένο Οκτώβριο.

Τα εκατομμύρια του Σόρος και ο ανεξέλεγκτος Πάνος

Ο Πάνος Καμμένος στη συνεδρίαση εκείνη του Υπουργικού Συμβουλίου κατηγόρησε τον Νίκο Κοτζιά ότι έδωσε 19 εκατ. ευρώ σε ξένα ΜΜΕ για να βρίζουν τον ίδιο για τη συμφωνία των Πρεσπών. Επιπλέον, αναφέρθηκε στις θεωρίες συνωμοσίας περί εμπλοκής του Τζορτζ Σόρος ο οποίος έχει δώσει εκατομμύρια ευρώ για να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών, αφήνοντας υπονοούμενα και για τον πρώην ΥΠΕΞ, ότι δηλαδή ο Σόρος έχει μπει στο υπουργείο και «αλωνίζει». Αναφέρθηκε επίσης και σε μια υπόθεση με παράνομες βίζες στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ο τέως υπουργός Εξωτερικών.

Κι αφού, ο πρωθυπουργός δεν απάντησε στον Πάνο Καμμένο, για να υποστηρίξει τον Νίκο Κοτζιά, εκείνος επέλεξε να αφήσει την υπουργική καρέκλα και την κυβέρνηση και έκτοτε συνεχίζει τις αψιμαχίες με τον αρχηγό των ΑΝΕΛ για χρηματισμούς και μυστικά κονδύλια…

Πάντως, η σημερινή επίθεση του Πάνου Καμμένου στον Νίκο Κοτζιά έρχεται ένα 24ωρο μετά τα «καρφιά» του εναντίον του Αλέξη Τσίπρα για τη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία χαρακτήρισε «αντεθνική, αντισυνταγματική, αντιπροοδευτική», ενώ τόνισε ότι ο πρωθυπουργός τον «πούλησε» δύο φορές για το Μακεδονικό. Και όλα αυτά από το βήμα της Βουλής.

Στο Μαξίμου εκτιμούν ότι οι βολές των τελευταίων ημερών από το πρόεδρο των ΑΝΕΛ κινούνται σε… λογικά για τον Καμμένο πλαίσια, ωστόσο δεν αποκλείουν κλιμάκωση των επιθέσεων όσο πλησιάζουν οι κάλπες. Ειδικά που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι ΑΝΕΛ καταποντίζονται, μετά τους αλλοπρόσαλλους χειρισμούς για το Μακεδονικό, ως άλλος «Τιτανικός».

Keywords
Τυχαία Θέματα