Περδίκης:Ζήτησε από Κεντρική αποκάλυψη συμβιβασμών για αξιόγραφα

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης με δήλωση του στη Βουλή κάλεσε την Κεντρική Τράπεζα να παρέμβει προς αποκάλυψη πληροφοριών σχετικά με τις εξωδικαστικές διευθετήσεις που έγιναν με κατόχους αξιογράφων της Τράπεζας Κύπρου.

Αναφερόμενος σε δημοσίευμα

στο οποίο γίνεται λόγος για 1.650 εξωδικαστικούς συμβιβασμούς με κατόχους αξιογράφων, εκτός αυτών που έγιναν για μέλη της οικογένειας του Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου Μύρωνα Νικολάτου, με αφορμή και τις πρόσφατες καταγγελίες Νίκου Κληρίδη, ο κ. Περδίκης ανέφερε ότι επιβάλλεται να παρέμβει η Κεντρική Τράπεζα και να απαιτήσει να ανακοινωθούν όλες αυτές οι διευθετήσεις που αφορούν πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα.

Προσθέτοντας ότι η απαίτηση προβάλλεται και από τους κατόχους αξιογράφων, εξέφρασε την άποψη ότι δεν μπορεί αυτοί να βρίσκονται στα δικαστήρια, ενώ άλλοι να τυγχάνουν ευνοϊκής μεταχείρισης με εξωδικαστικές διευθετήσεις.

Ο κ. Περδίκης είπε ακόμα ότι η Κεντρική Τράπεζα οφείλει να παρέμβει για να δοθεί κατάλογος, τουλάχιστον των πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων που έχουν ευνοηθεί από τις εξωδικαστικές διευθετήσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα