«Κάνουν τις πάπιες» για τους κινδύνους στην Λίμνη Αθαλάσσας (ΦΩΤΟ)

Στην Κύπρο γενικά φαίνεται πως μας αρέσει να αγνοούμε επιδεικτικά τις όποιες πινακίδες σήμανσης. Είτε αυτές αφορούν τα όρια ταχύτητας στον δρόμο είτε άλλες ταμπέλες που προειδοποιούν για κινδύνους-καθαριότητα ή απλά ταμπέλες που απαγορεύουν το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους κτλπ. 

 

Το φαινόμενο έχει ευρύτερες διαστάσεις. Με θλίψη παρατηρήσαμε ότι συμβαίνει και σε άλλους δημόσιους χώρους, πάρκα και βιότοπους. Ένα ενδεικτικό παράδειγμα είναι η ταμπέλα

που προειδοποιεί τον κόσμο να ΜΗΝ ρίχνει φαγητό στις πάπιες στην λίμνη, εκεί στο πάρκο Αθαλάσσας. 

 

Συγκεκριμένα, το τμήμα Δασών στην σχετική ταμπέλα καταγράφει τους λόγους γιατί δεν πρέπει να δίνουμε φαγητό στα ζώα της Λίμνης:

Ιδιαίτερα το ψωμί αλλά και άλλες τροφές είναι επικίνδυνες για την ζωή τους προκαλώντας τους σοβαρές ασθένειες.Το ψωμί αλλά και τα υπόλοιπα είδη τροφής προκαλούν ρύπανση στο νερό της λίμνης  μειώνοντας το οξυγόνο, αφού αναπτύσσονται άλγη και βακτήριαΤα άγρια ζώα μπορούν και πρέπει να βρίσκουν από μόνα τους την τροφή τους.Το τάισμα προσελκύει τα τρωκτικά 



Αυτό που συμβαίνει καθημερινά από τους επισκέπτες της λίμνης είναι ακριβώς το αντίθετο.  Συνήθως, πολλοί γονείς, παππούδες και γιαγιάδες πάνε με τα παιδάκια και θέλοντας ουσιαστικά να προσελκύσουν τις πάπιες ρίχνουν φαγητό. Από αλμυρά του φούρνου, ψωμιά μέχρι φραντζόλες  και ολόκληρα ψωμιά τοστ. Και δεν είναι ένας και δυο. Είναι πολλοί και είναι σε καθημερινή βάση. Η ταμπέλα εν τω μεταξύ δίπλα τους.


Άγνοια; Αδιαφορία;  Έλλειψη σεβασμού για την φύση; Αμπαλατοσύνη;


Aν πάθουν κάτι οι πάπιες και ο βιότοπος γενικά τι θα γίνει;   Tι θα δείχνουν στα παιδάκια όταν τα παίρνουν εκεί; Την λίμνη γεμάτη με τα ψωμιά;  Μάλλον θα κάνουν οι ίδιοι τις πάπιες.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κάνουν, Λίμνη Αθαλάσσας ΦΩΤΟ,kanoun, limni athalassas foto