Χατζηπαντέλα: «Mε Αβέρωφ θα το σκεφτώ να συνεχίσω Υπουργός» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Με Αβέρωφ θα το σκεφτώ (σ.σ να συνεχίσει ως Υπουργός)», δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα φιλοξενούμενος στην εκπομπή του Σίγμα Μεσημέρι και Κάτι.

Αρχικά ο  κ. Χατζηπαντέλα είπε πως δεν ενδιαφέρεται να συνεχίσει αλλά στηρίζει την υποψηφιότητα του Αβέρωφ Νεοφύτου τον οποίο θεωρεί «ως τον καταλληλότερο και ικανότερο αυτή την στιγμή να ηγηθεί αυτού του κράτους».

«Αν είναι άλλος (σ.σ εκτός από τον Αβέρωφ) και μου πει (σ.σ να πάει υπουργός) θα πω όχι γιατί έχω αρχές και δεν είναι αυτοσκοπός μου να διοριστώ υπουργός Υγείας.

Είχα άλλα ενδιαφέροντα και ήμουν διορισμένος

σε αρκετά άλλα συμβούλια. Μου δόθηκε αυτή ευκαιρία εν καιρώ πανδημίας και θεωρώ πως όταν σου δίνεται αυτή η ευκαιρία να προσφέρεις στον τόπο σου δεν πρέπει να την αρνηθείς», είπε.

Μεταξύ άλλων σημείωσε πως οι 3 μεγαλύτερες προκλήσεις για όποιον αναλάβει τα ηνία του Υπουργείου Υγείας θα είναι η βελτίωση των υπηρεσιών του ΓΕΣΥ και η μείωση των καταχρήσεων. 

Το δεύτερο είναι η λήψη απόφασης για το κατά πόσο θα χρηματοδοτηθεί ο ΟΚΥΠΥ ή όχι. «Αν αποφασίσει να συνεχίσει αυτή την συμφωνία πρέπει να βάλει όρους ότι για να συνεχιστεί η συνεργασία πρέπει να βελτιωθούν κάποια πράματα στα κρατικά νοσηλευτήρια», είπε.  Το ζήτημα όπως είπε αφορά το νομοσχέδιο για τις πανεπιστημιακές κλινικές που θα πάει στο Υπουργικό και θα συζητηθεί αρχές Μαρτίου στη Βουλή.

Δείτε το απόσπασμα στο 15:50 

Keywords
Τυχαία Θέματα