«Με περιπαίζουν ότι δεν έχω ατζέντη, αλλά ταξιδιωτικό πρακτορείο!»

Από την Κύπρο στην Ελλάδα και από τη Λεμεσό στο Ηράκλειο. Ο Βαχίντ Σελίμοβιτς αποχαιρέτησε τον Απόλλωνα και συνεχίζει την καριέρα του στον ΟΦΗ, με τον οποίο υπέγραψε συμβόλαιο για 2+1 χρόνια.

Σε συνέντευξή του σε ιστοσελίδα της πατρίδας του ο Λουξεμβούργιος κεντρικός αμυντικός μίλησε για τη νέα

σελίδα στην καριέρα του και τους στόχους του. Αναλυτικά οι απαντήσεις του:

-Μετά την Κύπρο συνεχίζεις την περιοδεία σου στα νησιά της Μεσογείου;
-(γελά) Μου έχουν στείλει ήδη περιπαικτικά μηνύματα γι’ αυτό το θέμα. Μου λένε ότι μου αρέσει η ζωή στη θάλασσα. Ή ότι δεν έχω ατζέντη αλλά ταξιδιωτικό πρακτορείο. Αλλά δεν ισχύει τίποτε από αυτά! Απλώς είμαι τυχερός που υπάρχει ενδιαφέρον για μένα. Είχα μια σπουδαία σεζόν στην Κύπρο. Με περιμένει όμως δουλειά και όχι διακοπές.

-Είναι αρκετά σπάνιο ένας σύλλογος που ήθελε να σε αποκτήσει έξι μήνες και πριν και απορρίφθηκε η πρότασή του να επιμείνει.
-Σίγουρα. Χαίρομαι που ο ΟΦΗ δεν άλλαξε γνώμη. Συνέχισε να με παρακολουθεί. Ξέρω τον βοηθό προπονητή της ομάδας, επειδή ήταν και στον Απόλλωνα, αλλά δεν ήταν χάρη σε αυτόν που διατηρήθηκε η επαφή.

-Ποιο είναι το πρότζεκτ;
-Δεδομένης της τιμωρίας του Παναθηναϊκού θα αγωνιστούμε στο Γιουρόπα Λιγκ. Αρχίζουμε από τον β’ προκριματικό γύρο. Δεν είναι κι άσχημα, ε; Σε ό,τι αφορά το μακροπρόθεσμο πλάνο, ο σύλλογος έχει νέο πρόεδρο, έναν Ελληνοαμερικανό, που θέλε να τον καθιερώσει στις κορυφαίες ομάδες. Ο ΟΦΗ είναι ιστορικός σύλλογος που είχε πτώση, αλλά επιστρέφει δυναμικό. Ξέρετε, ακόμη και ο Τζενάρο Γκατούζο πέρασε από τον πάγκο του (σ.σ. το 2014)…

-Δεν θα ήθελες να τον έχεις προπονητή;
-Γιατί όχι στο μέλλον; Είναι ακόμη προπονητής στη Μίλαν, λάθος; Όχι, κάνω πλάκα.

-Ποια πορεία θέλεις ν’ ακολουθήσεις στο νέο στάδιο της καριέρας σου;
-Να κερδίσω θέση βασικού και να απολαμβάνω ξανά τη συμμετοχή σε μεγάλα παιχνίδι απέναντι σε συλλόγους με…. Θα έλεγα με πολύ κόσμο, αλλά όχι. Ας πούμε με μεγάλα γήπεδα. Θέλω να γίνω ηγέτης. Και να δουλέψω στο αριστερό μου πόδι. Και να πετύχω μερικά τέρματα, από στημένες μπάλες.

-Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι ένα σοβαρό βήμα προς τα μπρος για σένα; Σε τελική ανάλυση η Κύπρος έχει παραδόξως καλύτερο πλασάρισμα στη βαθμολογία της UEFA. Έχεις την εντύπωση ότι αντιμετωπίζοντας μεγάλες ομάδες θα σε κάνει να προοδεύσεις περισσότερο;
-Πολύς κόσμος υποτιμά το κυπριακό πρωτάθλημα. Αν εξελιχθείς εκεί, σου βάζει γρήγορα μια ταμπέλα, μολονότι δεν είναι τόσο κακής ποιότητας. Ο αριθμός των συλλόγων που κάνουν πράγματα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όπως ΑΠΟΕΛ, Ανόρθωση, Απόλλων, είναι αρκετά μεγάλος. Στην Ελλάδα οι σύλλογοι είχαν δυσκολίες τα τελευταία χρόνια, αλλά το επίπεδο είναι γενικά καλό. Κι εγώ αισθάνθηκα περίεργα, όταν συνειδητοποίησα ότι η Ελλάδα είναι κάτω από την Κύπρο στη βαθμολογία, αλλά ξέρω καθαρά ότι κάνω ένα βήμα μπροστά. Η Ελλάδα τυγχάνει περισσότερης παρακολούθησης και σεβασμού απ’ ό,τι η Κύπρος, αν και η αλήθεια γράφεται στο χορτάρι.

-Πόσα έδωσε ο ΟΦΗ για να σε αποκτήσει; Πόσο αξίζει τώρα ο Βαχίντ Σελίμοβιτς; Σύμφωνα με το transfermarkt κοντά στα €650.000.
-Δεν εναπόκειται σε μένα να το πω. Σε κάθε περίπτωση είχα άδεια να αποχωρήσω αυτό το καλοκαίρι και ο Απόλλων κράτησε το λόγο του. Όλα έγιναν με τον καλύτερο τρόπο. Και να ‘μαι εδώ. Έχω κάνει ήδη δύο προπονήσεις, στις 29 παίζουμε φιλικό με την Παναθηναϊκό και μέσα Σεπτεμβρίου αρχίζει το πρωτάθλημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
«Με περιπαίζουν ότι δεν έχω ατζέντη,αλλά ταξιδιωτικό πρακτορείο!»