Καλοκαίρι εν όψει.. πώς φεύγει το λίπος απ' την κοιλιά;

Είναι από τις περιοχές που δουλεύονται δυσκολότερα από όλες τις άλλες στο σώμα μας. Η κοιλιά είναι από τα σημεία που ειδικά οι γυναίκες θέλουν να προσέχουν ιδιαίτερα τους μήνες του καλοκαιριού.

Η όψη καλοδουλεμένων κοιλιακών, άλλωστε, και μιας επίπεδης κοιλιάς, είναι σημάδι για ένα καλογυμνασμένο κορμί. Όσο κι αν δουλέψουμε όμως στο γυμναστήριο, υπάρχουν φορές που δύσκολα υποχωρεί το λίπος απ' την κοιλιά.

Αυτό μπορεί να οφείλεται στους πολλούς κοιλιακούς:

Οι πολλοί κοιλιακοί θα ενδυναμώσουν τον

κορμό σου, αυτό ασυζητητί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα κάψουν το λίπος. Τα ροκανίσματα και η σανίδα δεν είναι από εκείνες τις ασκήσεις που κατεβάζουν τις θερμίδες. Το κοιλιακό λίπος θέλει κίνηση κι όχι στατικότητα, δηλαδή αερόβια, άρσεις θανάτου, βαθιά καθίσματα, pushups, τέτοια κουραστικά πράγματα.

Οι επεξεργασμένες τροφές

Το να ξεκινήσει η μέρα μας με γάλα - κουάκερ, να συνεχίσει με τοστ - σαλάτα και να κλείσεις την ημέρα με μία σακούλα πατατάκια, σημαίνει ότι κάναμε μια τρύπα στο νερό. Τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως είναι τα τσιπς, τα κατεψυγμένα γεύματα και τα αναψυκτικά, ευθύνονται για το 90% των περιπτώσεων παχυσαρκίας αυτή τη στιγμή στην Αμερική, κι όχι μόνο.

Έλλειψη πρωτεΐνης

Οι έρευνες το επιβεβαιώνουν κατ' επανάληψη. Μια διατροφή υψηλή σε (άπαχη) πρωτεΐνη, διπλασιάζει την απώλεια λίπους στην κοιλιά. Οι διαιτολόγοι δεν βασίζουν τυχαία γεύματα ολόκληρα σε κοτόπουλα, ανάλατους ξηρούς καρπούς, ψάρια και άπαχα τυριά.

Πηγή: ladylike.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα