Κάλεσμα «βουλευτή» του ΡΤΚ για απόσυρση της υπόθεσης Αλί Κισμίρ

Ο Σαμί Οζουσλού, πρώην δημοσιογράφος και νυν «βουλευτής» του ΡΤΚ, κάλεσε τον «πρωθυπουργό» Ουνάλ Ουστέλ και τον «γενικό εισαγγελέα» να αποσύρουν την υπόθεση εναντίον του δημοσιογράφου Αλί Κισμίρ για άρθρο του πριν 3 χρόνια.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρεται στην ανάρτηση του κ. Όζοσλου που γράφει ότι κάλεσε και πάλι τους δύο πριν δύο εβδομάδες ν’ αποσύρουν την υπόθεση, αλλά δεν υπήρξε κάποια ανταπόκριση, προσθέτοντας ότι η «πρόεδρος» του «ανώτατου δικαστηρίου» υπέδειξε ότι τα πολιτικά «δικαστήρια» ενδείκνυνται για περιπτώσεις δυσφήμισης.

«Ωστόσο,

ένας από τους πρωταγωνιστές της συνάντησης στον Λευκό Σπίτι, για την οποία έγραψε ο Αλί Κισμίρ στο άρθρο του, ήταν ο ίδιος ο Ουνάλ Ουστέλ ως ο αντίπαλος του Τατάρ εκείνη την περίοδο. Πιθανώς, αν προχωρήσει η διαδικασία της αγωγής, θα κληθεί και αυτός και άλλοι συμμετέχοντες βουλευτές του ΚΕΕ ενώπιον του δικαστή σχετικά με ζητήματα όπως τι συζητήθηκε σε εκείνη την συνάντηση με τον πρέσβη και τον διοικητή και αν η παρέμβαση στις εκλογές του 2020 ξεκίνησε με αυτή την επιχείρηση εντός του UBP. Φαίνεται ότι θα είναι μια ενδιαφέρουσα δικαστική διαδικασία...», έγραψε.

Αναφερόμενος στο «γενικό εισαγγελέα», Σαρπέρ Αλτιντζίκ, ο κ. Όζουσλου έγραψε ότι «εφόσον έχουν καταφέρει να φέρουν ενώπιον της δικαιοσύνης τον Αλί Κισμίρ, θα ασχοληθούν τώρα με το φάκελο της υπόθεσης «Jet», η οποία βρίσκεται ενώπιον τους εδώ και τρία χρόνια και εμπλέκει πρωτίστως τον Ουνάλ Ουστέλ». (ΣΣ: η υπόθεση του ιδιωτικού τζετ που ενώ υπήρχε καραντίνα για τον κορωνοϊό προσγειώθηκε με ειδική άδεια από τον τότε «υπουργό μεταφορών» Ουστέλ στα κατεχόμενα και οι ταξιδιώτες, Τούρκοι επιχειρηματίες με συνοδούς πήγαν σε ξενοδοχείο – καζίνο να διασκεδάσουν και να έχουν συναντήσεις).

Ο Σαμί Όζοσλου έκανε έκκληση στους δύο «αξιωματούχους» να ταχθούν στο πλευρό των ελευθεριών παρά να θέσουν την ελευθερία σκέψης στο ειδώλιο του κατηγορουμένου.

Η Αβρούπα γράφει ότι η εκστρατεία «Δεν σωπαίνουμε, υπογράφουμε» για στήριξη του δημοσιογράφου Αλί Κισμίρ συγκέντρωσε 337 υπογραφές μέχρι σήμερα.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα