«Κακώς διαφημίζουμε τον πλούτο μας–Η κρίση θα ενταθεί στο 4»

Ο καθηγητής Οικονομικών Θεόδωρος Καρυώτης, ο οποίος ήταν ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στη διάσκεψη για το «Δίκαιο της Θάλασσας», παρενέβη το βράδυ τηλεφωνικώς στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Χωρίς Περιστροφές» και τοποθετήθηκε επί της κρίσης στην κυπριακή ΑΟΖ, μετά τις τουρκικές, προκλητικές ενέργειες στο Οικόπεδο «3».

Ο κ. Καρυώτης υποστήριξε ότι είναι σφάλμα της δικής μας πλευράς, «η διαφήμιση του πλούτου

μας», εννοώντας τη φημολογία για τα μεγάλα κοιτάσματα Φυσικού Αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ο ομότιμος καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Μεριλαντ, ανέφερε ότι παρόμοιο σκηνικό στήθηκε επί Χούντας το 1973. «Βρήκαμε πετρέλαιο στη Θάσο και είπαμε ότι γίναμε πλούσιοι», είπε ο κ. Καρυώτης, για να προσθέσει ότι μέχρι εκείνη την ημέρα δεν υπήρχε καμία παραβίαση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας από την Τουρκία. «Άρχισε όμως από τότε», όπως τόνισε ο ακαδημαϊκός.

Ο κ. Καρυώτης υποστήριξε ότι η κατάσταση θα χειροτερεύσει όταν φτάσουμε στο Οικόπεδο 4, όπου εκεί είναι η οριοθέτηση της ΚύπρουΑιγύπτουΕλλάδας.
Η Τουρκία αντιδρά για το Οικόπεδο 3, διότι αυτό θεωρητικά είναι το πιο «ακίνδυνο», γιατί συνορεύει με τον Λίβανο και όχι με το Ισραήλ, που θα μπορούσε να δημιουργήσει διένεξη με τους Ισραηλινούς.

Δείτε την τηλεφωνική παρέμβαση του Θεόδωρου Καρυώτη, στο βίντεο, στο πάνω μέρος της είδησης, από το 06:00 μέχρι το τέλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα