Σχεδόν ανύπαρκτη η κρίση σε ΑΟΖ στον τ/κ Τύπο

Δεν είναι το κύριο θέμα – και σε κάποιες εφημερίδες δεν γίνεται καμία αναφορά – η κρίση στην κυπριακή ΑΟΖ και το φυσικό αέριο, πλην μίας εκ των πέντε τ/κ εφημερίδων.

Η «Αφρίκα» εξακολουθεί να αναφέρεται σχεδόν αποκλειστικά στο πρωτοσέλιδό της στην υπόθεση των 6 για τα επεισόδια της 22ας Ιανουαρίου, ενώ το κύριο και κοινό θέμα είναι το κλείσιμο, χωρίς προειδοποίηση και υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, 4 γνωστών καμπαρέ στην κατεχόμενη Λευκωσία και τη Μια Μηλιά που λειτουργούσαν για χρόνια. Αναφορά γίνεται,

επίσης, στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, όπου οι διαφορές των συνεταίρων και οι οφειλές της διαχειρίστριας εταιρείας προς το ψευδοκράτος αγγίζουν πλέον δεκάδες εκατομμύρια τουρκικές λίρες.

Η «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Το να βγεις στη στέγη της βουλής δεν είναι αδίκημα;», αναφέρει ότι ούτε η «αστυνομία» ούτε η «εισαγγελία» υπέβαλαν στο «δικαστήριο» κατηγορίες εναντίον των 2 εκ των 6 για τα επεισόδια της 22ας Ιανουαρίου που ανέβηκαν στη στέγη της «βουλής» και σήκωσαν τη σημαία εθνικιστικού κόμματος. Αλλού αναφέρεται ότι η εφημερίδα «Βολκάν» κατηγορεί την «Αφρίκα» ότι παίρνει λεφτά από το κράτος και καλεί τον Σερντάρ Ντενκτάς, ως «υπουργό δημοσιονομικών», να προβεί σε δήλωση. Σε άλλο σχόλιο η εφημερίδα δηλώνει ότι, πλην του τηλεοπτικού σταθμού Σιμ, απαγορεύεται στα άλλα τ/κ κανάλια να αναφέρονται ή να διαβάζουν ειδήσεις από την «Αφρίκα» μέχρι να «μάθουν να διαβάζουν αντικειμενικά».

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Προσπάθεια για να πληρώσει το αντίτιμο η Τουρκία», αναφέρεται σε προσπάθεια της «ε/κ διοίκησης» να υψώσει τη φωνή της στην κρίση για το φυσικό αέριο, ζητώντας έμπρακτα στήριξη από την ΕΕ. Αλλού γράφει για κλείσιμο – σοκ νυχτερινών κέντρων (καμπαρέ) στη Λευκωσία. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι στην αγορά κυκλοφορεί ψεύτικο μέλι συγκεκριμένης εταιρείας, το οποίο άρχισαν οι αρμόδιες υπηρεσίες να αποσύρουν.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Αίτημα για 32 εκπαιδευτικούς και 25 ιμάμηδες», γράφει ότι στο πλαίσιο συμφωνιών Τουρκίας – ψευδοκράτους, το «υπουργείο θρησκευμάτων» έχει ζητήσει από την Τουρκία να στείλει 25 ιμάμηδες και ο προηγούμενος «υπουργός παιδείας» 32 εκπαιδευτικούς για τα μαθήματα των θρησκευτικών και ηθικολογίας. Αλλού γράφει ότι ο «δήμος» Λευκωσίας προχώρησε στο κλείσιμο 4 νυχτερινών κέντρων. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε δηλώσεις του «υπουργού παιδείας» Τζεμάλ Οζγιγίτ ότι το θρησκευτικό κολέγιο στη Μια Μηλιά πρέπει να λειτουργεί εφαρμόζοντας τη σχετική «νομοθεσία».

Η «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Σφραγίστηκαν 4 νυχτερινά κέντρα», γράφει ότι πρόκειται για κέντρα που λειτουργούσαν χωρίς σχετική άδεια και οι αλυσίδες με κλειδαριές στις εξώπορτες μπήκαν από τους ανθρώπους του «δήμου» Λευκωσίας και «αστυνομικούς», υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Αλλού γράφει ότι χθες η «αρχή ηλεκτρισμού» προχώρησε σε διακοπή του ρεύματος στη Μόρφου για 7 ώρες, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργήσει το ιατρικό κέντρο, αφού η γεννήτριά του εδώ και 4 μήνες είχε χαλασμένη. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε οδικό ατύχημα μικρού, σχολικού λεωφορείου με 22 μαθητές, που βγήκε από τον δρόμο, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Το Ερτζιάν κλέβει από το κράτος», αναφέρεται σε δηλώσεις στην εφημερίδα του συνεταίρου της εταιρείας κατασκευής του νέου τερματικού στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, Μεχμέτ Αλπ για τα χρήματα που οφείλει η εταιρεία διαχείρισης του αεροδρομίου Τ&Τ στον φόρο, την «κυβέρνηση» και τον ίδιο. Αλλού γράφει ότι προκηρύχθηκαν οι προσφορές για την κατασκευή του έργου για παροχή νερού στη Λεύκα και τη Μόρφου. Σε άλλο θέμα φιλοξενεί απόψεις νομικών ότι οι δηλώσεις που έγιναν προς επιρροή της δικαιοσύνης στην υπόθεση των 6 για τα επεισόδια της 22ας Ιανουαρίου, είναι διάπραξη αδικήματος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα