Καιρός: Τοπικές καταιγίδες και χιόνια στο Τρόοδος

Την Κυριακή 14/1 διαστήματα με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με συννεφιά, που το πρωί αναμένεται να δώσει τοπικά βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα ορεινά. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα χιονίσει.

Σταδιακά όμως, αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και σε άλλες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα δυτικά το απόγευμα μέχρι ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω

στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος αλλά παροδικά αυξημένες νεφώσεις δυνατό να δώσουν αρχικά μεμονωμένες βροχές ή και λίγα χιόνια, στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι βόρειοι, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, στα νότια και τα ανατολικά και τοπικά ταραγμένη, στα δυτικά και τα βόρεια.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 10 στα δυτικά και τα βόρεια παράλια και στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά αυξημένες νεφώσεις δυνατό να δώσουν μεμονωμένες ελαφρές βροχές και στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους χιονόνερο, το μεσημέρι και το απόγευμα.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Τρίτη θα παρατηρούνται αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις, αλλά τη νύκτα αναμένονται τοπικές βροχές ή καταιγίδα, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες.

Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Keywords
Τυχαία Θέματα