Ρεάλ Μαδρίτης: πιο χαμηλά, πιο χαμηλά, πιο χαμηλά!

Όσο αισιόδοξος και να είναι (ή να θέλει να εμφανίζεται) ο Ζινεντίν Ζιντάν, θα έπρεπε να ξέρει ότι με τους νόμους του Μέρφι δύσκολα τα βάζεις!

Η φετινή σεζόν για τους Μαδριλένους στην Πριμέρα Ντιβιζιόν πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Δεν είναι (μόνο) η απώλεια του τίτλου. Δεν είναι ίσως ούτε και το γεγονός ότι η «βασίλισσα» κινδυνεύει να μείνει εκτός των θέσεων που οδηγούν στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν («Θα το πάρουμε και φέτος και θα παίξουμε και του χρόνου» θα μπορούσε να ισχυριστεί φανατικός οπαδός της Ρεάλ κάνοντας τον... ΝεΪμάρ, τον Καβάνι και τον Μπαπέ να γελάσουν).

Είναι

κυρίως ότι η ομάδα δείχνει ανίκανη να αντιδράσει. Είναι ότι ο Ζιντάν μοιάζει να έχει χάσει τον έλεγχο, εν μέρει το δείχνουν και οι δηλώσεις του όταν λέει ότι δεν βλέπει κάποιο πρόβλημα, όταν κατηγορεί τους δημοσιογράφους για υπερβολές, όταν αρνείται πεισματικά να κάνει μεταγραφές, όταν στηρίζει εμμονικά συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές αφήνοντας περιφρονητικά άλλους στον πάγκο.

Ανάλογα με τα σημερινά αποτελέσματα στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, οι Μαδριλένοι μπορεί να ολοκληρώσουν τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος έχοντας λιγότερους βαθμούς διαφορά από την ουρά της βαθμολογίας από όσους από την κορυφή!

Η ισπανική εφημερίδα «Marca» παρουσίασε τους... σοκαριστικούς αριθμούς που δείχνουν την απίστευτη πτώση που παρουσιάζει τη φετινή σεζόν η ομάδα του «Ζιζού».

-Από τη σεζόν 2006-07 είχε να μην σημειώσει γκολ στην έδρα της σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια. Έχασε 1-0 τη Λεβάντε και αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με τη Μπέτις φέτος. Τότε ήταν η Μπαρτσελόνα (0-3) και η Βιγιαρεάλ (0-1).

-Όχι μόνο δεν πέτυχε γκολ, αλλά δεν νίκησε σε δύο συνεχόμενους αγώνες στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», κάτι που είχε να συμβεί από την περίοδο 2008-09.

-Επιπλέον, έχουν περάσει εννέα αγωνιστικές από την τελευταία φορά που σημείωσε δύο συνεχόμενες νίκες, όταν επικράτησε της Χετάφε και της Έιμπαρ, στα μέσα του περασμένου Οκτωβρίου.

-Στον πρώτο γύρο της σεζόν 2015-16, με τον Ράφα Μπενίτεθ στον πάγκο, οι Μαδριλένοι ολοκλήρωσαν τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος με 37 βαθμούς, δηλαδή 'έχοντας πέντε περισσότερους από όσους φέτος, αν και η ομάδα του Ζιντάν έχει ένα παιχνίδι λιγότερο. Θυμίζεται ότι ο Ισπανός τεχνικός είχε απολυθεί σε αυτό το χρονικό σημείο της σεζόν, μετά την 19η αγωνιστική.

-Έ΅δωσε την ευκαιρία σε αντιπάλους της να γράψουν ιστορία. Η Βιγιαρεάλ, μετά από 19 παιχνίδια, κατάφερε να νικήσει μέσα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», η Μπέτις «έσπασε» αρνητική παράδοση 19 χρόνων, ακόμα και η Τζιρόνα. Για να μην αναφερθούν συμπληρωματικά και οι παρουσίες της Νουμάνθια και της Φουενλαμπράδα, καθώς αμφότερες μπορεί να αποκλείστηκαν, αλλά πήραν ισοπαλίες στο Κύπελλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα