Καίνε οι φάκελοι της ΟΥΕΦΑ για τα στημένα! (video)

Σε εννέα ημέρες, από τις 4 Μαρτίου ως τις 13, έχουν έρθει δυο φάκελοι από την ΟΥΕΦΑ τους οποίους έχουμε στην κατοχή μας.

Για τον πιο πρόσφατο πρώτα, τον Δόξα-Ερμής. Αποτελείται από 19 σελίδες και περιέχει το πόρισμα της ΟΥΕΦΑ, στοιχεία που αφορούν τον αγώνα, διαγράματα στοιχηματικών αποδόσεων και στοιχεία ποδοσφαιριστών.

Συγκεκριμένα η ΟΥΕΦΑ

τονίζει στην έκθεση της ότι πριν τον αγώνα υπήρχε πολύ έντονη στοιχηματική δραστηριότητα πως ο Ερμής θα έχανε τον αγώνα καταλίγοντας ότι: "Υπάρχουν σαφή και συντριπτικά στοιχεία ότι η πορεία ή το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα, ήταν αδικαιολόγητα, με σκοπό την απόκτηση διεφθαρμένα κέρδη. Οι παίκτες του στοιχήματος γνώριζαν εξαρχής ότι ο Ερμής θα έχανε τον αγώνα".

Όπως αναφέρει η ΟΥΕΦΑ σε στοιχηματική εταιρεία η τιμή της νίκης της Δόξας άνοιξε στο 2.30. Ήταν έντονο το ποντάρισμα υπέρ της Δόξας με αποτέλεσμα η τιμή της νίκης να πέσει στο 1.30. Σύμφωνα με την ΟΥΕΦΑ η τιμή 1.30 δεν δικαιολογείται συγκρίνοντας την δυναμικότητα των δυο ομάδων.

Ο δεύτερος αφορά τον αγώνα ΑΕΖ -Δόξα για τον οποίο η ΟΥΕΦΑ καταλογίζει ευθύνη στην ΑΕΖ. Κάνει λόγο για έντονη στοιχηματική δραστηριότητα που ήθελε την ΑΕΖ να χάνει τουλάχιστον με τρία τέρματα διαφορά.

Ο φάκελος είναι 23 σελίδων. Στους δυο φακέλους υπάρχουν δυο κοινά στοιχεία. Ότι παίχθηκε σε ντόπιο πράκτορα, όχι σε πρακτορείο στοιχημάτων, αλλά σε διαδικτυακή εταιρεία στοιχημάτων που εδρεύει στην Κύπρο.

Δεύτερο κοινό στοιχείο, αναφέρει η ΟΥΕΦΑ, είναι ότι γίνεται αναφορά, σε αναποτελεσματικές ενέργειες ποδοσφαιριστών. Όπως για παράδειγμα στον αγώνα ΑΕΖ - Δόξα ότι στα τρία από τα τέσσερα τέρματα της Δόξας, δεν υπήρχε σωστή αντίδραση συγκεκριμένων παικτών της ΑΕΖ.

Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι ήδη δυο ομάδες ΑΕΖ και Καρμιώτισσα έχουν τιμωρηθεί από την ΚΟΠ. Επίσης όλα τα σωματεία στα οποία έχει επιρριφθεί ευθύνη από την ΟΥΕΦΑ έχουν αντιδράσει έντονα. Χαρακτηριστικά, η αντίδραση του Ερμή ήταν οργήλη, θεωρώντας ότι τα στοιχεία δεν είναι επαρκή για καταδίκη.

Λεπτομέρειες για τους φακέλους δόθηκαν στο δελτίο ειδήσεων του Sigma Τομές στα Γεγονότα.

Keywords
Τυχαία Θέματα