Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη Wall Street(vid)

Στις 21.55 ώρα Κύπρου "κτύπησε" το καμπανάκι για το κλείσιμο της Wall Street, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Τα έσπασε όλα στη διαδικασία "κλεισίματος" της σημερινής χρηματιστηριακής ημέρας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Στην προσπάθειά του να κηρύξει τη λήξη κτυπώντας ένα ξύλινο σφυρί, το σφυρί έσπασε, με αποτέλεσμα

να προσφέρει μια ευχάριστη σκηνή σε όσους παρακολούθησαν την διαδικασία είτε από κοντά είτε μέσω βίντεο.

Σε μια άκρως συμβολική κίνηση, σημαντική ωστόσο για την Κύπρο, καθώς ο ίδιος ο Νίκος Αναστασιάδης, επεσήμανε με δηλώσεις του ότι η ενδυνάμωση των οικονομικών σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κύπρου αποτελεί βασική προτεραιότητα.

Πάντως κατά τη σημερινή χρηματιστηριακή μέρα ο δείκτης Dow Jones κατρακύλησε κατά 238 μονάδες, μια βουτιά περισσότερο από 1%. Ήταν η μεγαλύτερη πτώση της χρονιάς και η μεγαλύτερη μείωση από την ημέρα εκλογής Τράμπ στην Προεδρία της χώρας.

President @AnastasiadesCY rang the bell at the NY Stock Exchange, marking the end of trading day. A proud and historic day for Cyprus. pic.twitter.com/FfqsFs3P1O

— CyprusUN (@CyprusUN) March 21, 2017

#Live #Now @NYSE Closing Bell https://t.co/awnnVcgFNg

— Nicos Anastasiades (@AnastasiadesCY) March 21, 2017

Απόψε, ο ΠτΔ @AnastasiadesCY θα χτυπήσει το καμπανάκι λήξης των εργασιών του Χρηματιστηρίου ΝΥ @NYSE. Ζωντανά στο https://t.co/98PVcxxD2c

— Προεδρία της ΚΔ (@CYpresidency) March 21, 2017

Τα βλέμματα είναι στραμμένα στη Νέα Υόρκη, αυτή την εβδομάδα, καθώς, πέραν της σημερινής παρουσίας Αναστασιάδη στη Wall Street, αύριο θα γίνει η πολυαναμενώμενη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, η οποία αναμένεται να αρχίσει στις 16.30 ώρα Κύπρου.

#Cyprus President @AnastasiadesCY at @NYSE, @SafeBulkers pic.twitter.com/w3EFQ1YV5E

— NikosChristodoulides (@Christodulides) March 21, 2017

With @GLakkotrypis and @vtheod1 outside the @NYSE, @SafeBulkers, #Cyprus pic.twitter.com/7ovsPdC9T0

— NikosChristodoulides (@Christodulides) March 21, 2017

Αύριο επίσης θα πραγματοποιηθεί το σημαντικό επενδυτικό Συνέδριο για την Κύπρο. Το Συνέδριο αποσκοπεί στην ενημέρωση μεγάλων αμερικανικών εταιρειών και ενδιαφερόμενων επενδυτών για τις ευκαιρίες, που προσφέρει η Κύπρος για επενδύσεις και για την ανάπτυξη επιχειρηματικών και εμπορικών συνεργασιών.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει επαφές με στελέχη εταιρειών, που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ενέργειας, καθώς και με ομογενειακούς και άλλους παράγοντες.

Keywords
Τυχαία Θέματα