Και τώρα πιάστε την Ατλέτικο!

Το έκανε κι αυτό θρίλερ, αλλά άντεξε και... αγκαλιάζει την κούπα!

Η Ατλέτικο Μαδρίτης το βράδυ της Τετάρτης (12/5) επικράτησε 2-1 υποδεχόμενη τη Ρεάλ Σοσιεδάδ για την 36η αγωνιστική της La Liga και πλέον -έχοντας βγάλει από πάνω της τη δυσκολότερη αποστολή της μέχρι το φινάλε- βάζει πλώρη για το 11ο πρωτάθλημα στην ιστορία της!

Οι πρωτοπόροι «ροχιμπλάνκος» (80β.) ξέφυγαν στο +4 από τη 2η Μπαρτσελόνα και στο +5 από την 3η -αλλά με ματς λιγότερο- Ρεάλ Μαδρίτης (η Σεβίλλη έμεινε στους 74 πόντους). Έτσι, με δύο «στροφές»

να απομένουν για την ολοκλήρωση της σεζόν, βρίσκονται μια «ανάσα» από το τρόπαιο. Με την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε να υποδέχεται την αδιάφορη Οσασούνα την προτελευταία αγωνιστική και να φιλοξενείται από τη Βαγιαδολίδ την τελευταία.

Σε ό, τι αφορά τη Σοσιεδάδ παρέμεινε στους 56 βαθμούς και την 5η θέση, έχοντας όμως (ακόμη) απόσταση ασφαλείας από την 7η Βιγιαρεάλ (52β., ματς λιγότερο), στην προσπάθειά της για την εξασφάλιση ενός εισιτηρίου για το Europa League.

Η Ατλέτικο κόντρα στους Βάσκους -τουλάχιστον στο ξεκίνημα- δεν έδειξε καμιά όρεξη να μπλέξει.

Πήρε «κεφάλι» στο σκορ μόλις στο 16' με την ωραία προσπάθεια του Καράσκο, για να έρθει στο 28' ο Κορέα να διαμορφώσει το 2-0 με διαγώνιο σουτ.

Εν συνεχεία, οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι είχαν την κατοχή της μπάλας, όχι μόνο άρχισαν να ισορροπούν το παιχνίδι αλλά έχαναν και τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, με τον Όμπλακ να βάζει αλλεπάλληλα «στοπ». Χαρακτηριστική η φάση του 80', στην οποία το σύνολο του Αλγκουαθίλ έχασε είχε τριπλή ευκαιρία για να μειώσει (μεταξύ αυτών και δοκάρι με τον Πόρτου).

Εν τέλει, ο Θουμπελδία έγραψε το 2-1 στον πίνακα του σκορ με κοντινό σουτ στο 83'. Ωστόσο, όσο κι αν αγχώθηκε η Ατλέτικο, αυτή ήταν και η τελευταία «κουβέντα» της Σοσιεδάδ στο ματς.

Πηγή: sport-fm.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα