Και με άσκηση γιόρτασε σήμερα η ΕΛΔΥΚ (ΦΩΤΟ)

Με άσκηση επιθετικής ενέργειας ομάδας μεταφερόμενης με ερπυστριοφόρο τεθωρακισμένο ΤΟΜΠ ΛΕΩΝΙΔΑΣ και κατάρριψη εχθρικού ελικοπτέρου από δίδυμο αντιαεροπορικό ΖΟΥ, εμπλουτίστηκε φέτος ο εορτασμός των ελλαδικών μας Ενόπλων Δυνάμεων, που τελέσθηκε στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ στη Μαλούντα, το οποίο φέρει το όνομα του θυσιασθέντος το 1974 στις μάχες κατά του Αττίλα εισβολέα, Μανιάτη Λοχαγού Σωτήρη Σταυριανάκου.

Υπό τη σκέπη της Παναγίας, ημέρα των Εισοδίων της και υπό τη σκέπη της παρασημοφορημένης Πολεμικής Σημαίας της ΕΛΔΥΚ,

αναπέμφθηκε επιμνημόσυνη δέηση προϊσταμένου του Μητροπολίτη Ταμασού Ησαΐα, για τις ψυχές των ηρώων του ελλαδικού μας συντάγματος, που έπεσαν μαχόμενοι για την ελευθερία της Κύπρου.

Στο ηρώο της ΕΛΔΥΚ, στεφάνια κατέθεσαν ο υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης, η πρόξενος της Ελλάδος Χριστίνα Ζαχαριουδάκη, ο Αρχηγός ΓΕΕΦ αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης και ο Διοικητής της ΕΛΔΥΚ Προκόπης Μαυραγάνης.

Εκφωνήθηκε και η Ημερησία Διαταγή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, που περιλάμβανε και τη διαβεβαίωση του καθήκοντος των ελλαδικών μας Ενόπλων Δυνάμεων για την υπεράσπιση και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο υπουργός Φωκαΐδης επιθεώρησε παρατεταγμένα τμήματα των ειδικοτήτων της ΕΛΔΥΚ με τον οπλισμό και τα μέσα που διαθέτουν, καθώς και επιδείξεις πολεμικών τεχνών οπλιτών της.

Στο πλήθος που παρέστη στην τελετή της ΕΛΔΥΚ, μετείχαν αντιπροσωπεία Αγωνιστών της Ε.Ο.Κ.Α., επιζώντες πολεμιστές της ΕΛΔΥΚ και της Εθνικής Φρουράς του 1974, καθώς και εν ενεργεία και εν αποστρατεία αξιωματικοί.

Ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης με τον Διοικητή της ΕΛΔΥΚ, συνταγματάρχη Προκόπη Μαυραγάνη, έχοντας ανάμεσά τους την Αγωνίστρια της Ε.Ο.Κ.Α. Ελένη Χριστοφορίδου.

Υπό τη σκιά της παρασημοφορημένης Πολεμικής Σημαίας της γιόρτασε σήμερα η ΕΛΔΥΚ την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ελεύθερος Σκοπευτής της ΕΛΔΥΚ επιδεικνύει το βαρύ τυφέκιο ακριβείας Μπάρετ - Νέμεσις 12,7 χλστ., βεληνεκούς μέχρι δυο χιλιομέτρων

Τεθωρακισμένη ομάδα Ελδυκαρίων, από ΤΟΜΠ ΛΕΩΝΙΔΑΣ, πραγματοποίησε άσκηση επίθεσης εναντίον εχθρικού οχυρού.

Δίδυμο αντιαεροπρικό ΖΟΥ, ασκήθηκε στην κατάρριψη εχθρικού ελικοπτέρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα