Καδής: Πολλοί οι παράγοντες που συμβάλλουν στη λύση

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Καδής, τόνισε απόψε ότι “η ουσιαστική εμπλοκή της ΕΕ – για πρώτη φορά - στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, η αποδοχή από όλες τις πλευρές ότι η λύση πρέπει να εδράζεται στις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, καθώς και η αναβαθμισμένη γεωπολιτική σημασία της πατρίδας μας, αποτελούν παράγοντες που μπορούν να συμβάλουν θετικά στην προσπάθειά μας να φτάσουμε σε μια σωστή λύση”.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Υπουργός Παιδείας, σε ομιλία του για τις εθνικές επετείους της 25ης Μαρτίου

και 1ης Απριλίου, που διοργάνωσε ο Δήμος Λάρνακας, είπε ότι “πέρα από την προσπάθεια που γίνεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, η Κυβέρνηση προσπαθεί να χτίσει στρατηγικές συμμαχίες σε διάφορους τομείς”.

Πρόσθεσε ότι “θέλουμε να αναδείξουμε τον αναβαθμισμένο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος και το γεγονός ότι μπορεί να αποτελέσει παράγοντα σταθερότητας και ανάπτυξης στην ευαίσθητη, αλλά και ταλαιπωρημένη από τις συνεχείς διαμάχες ευρύτερη περιοχή”.

Ο Υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι “μέσα από αυτές μας τις προσπάθειες, καθώς και τις προσπάθειες που καταβάλλουμε για εκσυγχρονισμό του κράτους μας και έξοδο από τις οικονομικές περιπέτειες των τελευταίων χρόνων, επιδιώκουμε να εξασφαλίσουμε το μέλλον των παιδιών μας και των επόμενων γενιών μέσα σε συνθήκες ειρήνης, ασφάλειας, ευημερίας και προόδου”.

Συνέχισε λέγοντας ότι “αφουγκραζόμενοι τα μηνύματα των επετείων που τιμούμε, έχουμε χρέος κι εμείς να θέσουμε το συμφέρον της πατρίδας πάνω από προσωπικά οφέλη και να προχωρήσουμε μονοιασμένοι, για να πετύχουμε τον στόχο μας για μια ελεύθερη, επανενωμένη και ευημερούσα Κύπρο”.

Ο κ. Καδής, αναφερόμενος στην επανάσταση του 1821 και στον Απελευθερωτικό Αγώνα του 1955 59, είπε ότι “έχουν κοινά χαρακτηριστικά, μεταξύ των οποίων η αγάπη για την ελευθερία, ο αγώνας για την αποτίναξη του ξενικού ζυγού, η ανιδιοτέλεια, το παραμέρισμα του όποιου προσωπικού συμφέροντος για χάρη του κοινού καλού, η ετοιμότητα για την όποια θυσία”.

Καταλήγοντας είπε ότι “σήμερα, που μεγάλο μέρος της πατρίδας μας εξακολουθεί να βρίσκεται ακόμα υπό το βάρος της τουρκικής κατοχής, νιώθουμε να μας βαραίνουν οι θυσίες των ηρώων μας και του λαού μας, για αυτό και χρέος μας είναι να συνεχίσουμε τον αγώνα για την ελευθερία και την ευημερία του τόπου μας”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα