Ήττα για το καθεστώς Τατάρ: Πρώτη αίτηση από Τ/κ παραγωγό χαλλουμιού

Μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη, με βαθύτατο πολιτικό περιεχόμενο, σημειώθηκε, την περασμένη εβδομάδα, στην υπόθεση του κυπριακού χαλλουμιού.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «Σημερινή», κατατέθηκε επίσημα η πρώτη αίτηση από Τουρκοκύπριο παραγωγό, στον εξουσιοδοτημένο από την Κυπριακή Δημοκρατία, ιδιωτικό φορέα ελέγχου, Bureau Veritas. Κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τις προτροπές του κατοχικού ηγέτη προς τους Τουρκοκύπριους παραγωγούς και στα όσα η κατοχική κυβέρνηση αξίωνε, η οποία εργαλειοποίησε τη διαδικασία ελέγχου, θέτοντας, ουσιαστικά, αίτημα νομιμοποίησης των

παράνομων θεσμών. Η εν λόγω εξέλιξη, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, αξιολογείται από τη Λευκωσία ως ιδιαίτερα ενθαρρυντική, καθώς φαίνεται πως ο εν λόγω παραγωγός, ζυγίζοντας τα οφέλη και επιθυμώντας να εντάξει την παραγωγή του σ’ ένα καθεστώς νομιμότητας, δεν εισάκουσε τις νουθεσίες Τατάρ

Εάν, μάλιστα, αυτό ανοίξει τον δρόμο και σε άλλους, τότε η εν λόγω εξέλιξη θα αποτελέσει παράδειγμα για το πώς οι Τ/κ μπορούν να αμφισβητήσουν τις δομές του ψευδοκράτους, θέτοντας την Κυπριακή Δημοκρατία και όχι την Τουρκία ως τη μόνη νόμιμη οδό που διασφαλίζει τις προτεραιότητές τους. 

Είναι, δε, η πρώτη φορά που οι Τουρκοκύπριοι έχουν την ευκαιρία να εφαρμόσουν το κοινοτικό κεκτημένο και να επωφεληθούν απευθείας και άμεσα από ευκαιρίες που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία είναι ενήμερη για το θέμα.

Διαβάστε περισσότερα στη «Σημερινή» που κυκλοφορεί. 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ήττα, Τατάρ, Πρώτη,itta, tatar, proti