Τέλος τα μέτρα για εμβολιασμένους - Πρόωρη λήξη της πανδημίας «σφυρίζει» η Ελλάδα

Η παράδοση της Ελλάδας και πολλών χωρών στην Πανδημία είναι δεδομένη, καθώς η ανοσία της αγέλης είναι σε πρώτο πλάνο και στο γενικότερο πλαίσιο ο κορονοϊός μπαίνει δεύτερος στη λίστα, με την οικονομία να κυριαρχεί. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε τέλος στα μέτρα για εμβολιασμένους. Τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους.Η Πανδημία δεν πρόκειται να τελειώσει μέσα στο 2022, ωστόσο αυτό που φαίνεται να οδεύει προς το τέλος
είναι τα μέτρα. Όλα δείχνουν ότι μέχρι το Πάσχα δεν θα υπάρχει…

Η αγωνία Γεροτζιάφα

Μια αγωνιώδη ανάρτηση για τους θανάτους στη χώρα έκανε ο καθηγητής Αιματολογίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, Γρηγόρης Γεροτζιάφας, στον απόηχο του βίντεο που έφτιαξε το υπουργείου Υγείας για τις ΜΕΘ.

«Μόλις είδα το διαφημιστικό video του Υπουργείου Υγείας 4 μύθοι και 1 αλήθεια για τις ΜΕΘ και θυμήθηκα το παλιό σύνθημα του ΠΑΣΟΚ: όλη η Ελλάδα ένα απέραντο εργοτάξιο.

Βλέπω και την πραγματικότητα των θανάτων από COVID19 και θυμάμαι ένα παλιό γηπεδικό σύνθημα: είμαστε οι πρώτοι σε όλη την Ευρώπη.

Διαβάζω ξανά την Μετέτη Τσιόδρα: 62,5% θνητότητα στις ΜΕΘ όταν στην Ευρώπαϊκή Ενωση όπως και στην διεθνή βιβλιογραφία η θνητότητα από COVID-19 στους ασθενείς της ΜΕΘ είναι (ήδη από τον Αύγουστο 2020) 25%-35%. και σκέφτομαι οτι η Ελλάδα είναι σε ταχύτατη επιστροφή στο 1950», σημείωσε στην ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Γεροτζιάφας.

«Δεν θα αναλάβει κανείς την ευθύνη για την προδιαγεγραμμένη τραγωδία;»

Στη συνέχεια, ο καθηγητής Αιματολογίας σημείωσε ότι «δυστυχώς οι θάνατοι είναι η δραματική κορυφή του παγόβουνου», εξηγώντας παράλληλα ότι «από πίσω έρχονται χιλιάδες με long-COVID εκατοντάδες σακατεμένοι μετά απο νοσηλεία στην ΜΕΘ. Ερχονται επίσης ο χιλιάδες παραμελημένοι άρρωστοι με άλλα νοσήματα που σε λίγο θα αρχίσουν να πουλάνε τιμαλφί για να πληρώσουν την νοσηλεία και παρακολούθησή τους στον ιδιωτικό τομέα».

«Δεν θα αναλάβει κανείς την ευθύνη για την προδιαγεγραμμένη τραγωδία;», διερωτάται ο κ. Γεροτζιάφας.

«Η δημόσια συζήτηση είναι για τα καρναβάλια και το Πάσχα όταν η πανδημία τρέχει και σκοτώνει», υπογραμμίζει και παραθέτει την πρότασή του ώστε να μπει «φρένο» στους θανάτους:

«Να γίνει άμεσα μιά κοινοβουλευτική διακομματική επιτροπή που να καλέσει επιστήμονες για να καταλάβουν τι δεν παει καλά και τι χρειάζεται να διορθωθεί ώστε να σταματήσεις το θανατικό».

«Αυτό είναι η προτεραιότητα και όχι τα πανηγύρια και τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα», διαμηνύει ο καθηγητής Αιματολογίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τέλος, - Πρόωρη, Ελλάδα,telos, - proori, ellada