Ιρλανδική εταιρεία τεχνολογίας βοηθά τις φωνές των παιδιών να ακουστούν

H "τεχνολογία φωνής", θυμίζει στους περισσότερους ανθρώπους  την Alexa του Amazon, το Siri της Apple ή την Cortana της Microsoft.

Ενώ οι προσωπικοί βοηθοί τεχνητής νοημοσύνης (AI) ενσωματώνονται ολοένα και περισσότερο στην καθημερινή μας ζωή, είναι μόνο μία χρήση της τεχνολογίας φωνής - και έχουν σχεδιαστεί κυρίως για ενήλικες.

Η ιρλανδική

τεχνολογική εταιρεία SoapBox Labs θέλει αυτό να αλλάξει. Η εταιρεία που εδρεύει στο Δουβλίνο έχει αναπτύξει τεχνολογία αναγνώρισης ομιλίας σχεδιασμένη ειδικά για παιδιά-και χρησιμοποιείται ήδη σε μια σειρά εφαρμογών, από παιχνίδια έως εκπαιδευτικές εφαρμογές.

Οι φωνές των παιδιών διαφέρουν από αυτές των ενηλίκων, εξηγεί η Patricia Scanlon, εκτελεστική πρόεδρος του SoapBox. «Συνήθως, έχουν υψηλότερο ύψος ή χρησιμοποιούν διαφορετικά πρότυπα γλώσσας ή ομιλίας, τα οποία η κανονική φωνητική τεχνολογία δεν μπορεί πάντα να επιτύχει», λέει.

«Είναι κατανοητό ότι μια βιομηχανία που έχει περάσει δεκαετίες δουλεύοντας στην τεχνολογία και εστιάζοντας μόνο σε ενήλικες ... αντιμετωπίζει ένα αρκετά σημαντικό πρόβλημα όταν προσπαθεί να εφαρμόσει παιδιά σε αυτήν» συμπληρώνει.

Αντί να τροποποιήσει τη διαθέσιμη τεχνολογία φωνής που υπάρχει ήδη στην αγορά, το SoapBox δημιούργησε τη φωνητική μηχανή του από την αρχή - εστιάζοντας σε παιδιά ηλικίας δύο έως 12 ετών.

Η εταιρεία λέει ότι δημιούργησε ένα σύνολο δεδομένων για να εκπαιδεύσει το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης, από παιδιά όλων των ηλικιών, τόνων και διαλέκτων, που προέρχονται από συνολικά 192 χώρες.

Μια σημαντική πρόκληση με την ανάπτυξη της τεχνολογίας της φωνής για τα παιδιά είναι η απόκτηση της εμπιστοσύνης των γονέων, ειδικά στην ιδιωτικότητα, λέει ο Andy Robertson, συγγραφέας του «Taming Gamin», ενός βιβλίου για βιντεοπαιχνίδια για γονείς. Αλλά πιστεύει ότι το SoapBox υιοθετεί τη σωστή προσέγγιση.

«Είναι φτιαγμένο για παιδιά αντί να παίρνει ένα προϊόν για ενήλικες και στη συνέχεια να το προσαρμόζει για παιδιά. Αυτό σημαίνει ότι έχουν την ευκαιρία να εξασφαλίσουν καλή συμμόρφωση με σημαντικούς κανονισμούς (όπως ο Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Διαδικτυακών Παιδιών στις ΗΠΑ ή τα Γενικά Δεδομένα της ΕΕ Κανονισμός προστασίας για παιδιά) για αλληλεπίδραση με παιδιά », λέει ο Robertson

Το SoapBox λέει ότι δεν ταυτοποιεί τους χρήστες στο σύστημά του και τα φωνητικά του δεδομένα δεν κοινοποιούνται ούτε πωλούνται σε τρίτα μέρη - ούτε χρησιμοποιούνται για την υποστήριξη δραστηριοτήτων μάρκετινγκ και διαφήμισης.

«Σεβόμαστε τα ψηφιακά δικαιώματα απορρήτου των παιδιών, τα οποία είναι πολύ διαφορετικά από αυτά των ενηλίκων», λέει ο Scanlon.

Πηγή: CNN

Keywords
Τυχαία Θέματα