Ινδική κοινοπραξία στην Iσραηλινή ΑΟΖ

Άδεια στην ινδική κοινοπραξία ONGC Videsh, Bharat Petro Resources, Indian Oil and Oil India, παραχώρησε το Ισραήλ, ολοκληρώνοντας τον γύρο αδειοδότησης στην ΑΟΖ του, ο οποίος υπήρξε απογοητευτικός.

Η απόφαση για παραχώρηση άδειας ερευνών, ολοκληρώθηκε λίγο πριν την αναμενόμενη επίσκεψη του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου στην Ινδία και θεωρείται ως ένα ακόμη βήμα στην ενεργοποίηση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Υπενθυμίζεται

ότι σύμφωνα με το ισραηλινό Υπουργείο Ενέργειας, η ελληνική Energean έχει λάβει πέντε άδειες.

Η ινδική κοινοπραξία και η ελληνική εταιρεία υπήρξαν οι μοναδικοί ενδιαφερόμενοι σε αυτόν τον γύρο αδειοδότησης, που έκλεισε τον περασμένο μήνα. Η δημοπρασία, που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2016, παρατάθηκε δύο φορές για να προσελκύσει περισσότερους πλειοδότες. Το Ισραήλ άνοιξε για προφορές συνολικά 24 μπλοκ, με εκτιμώμενο αποθεματικό, σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ, 6,6 δισεκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου και 2137 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με αναλυτές, η απουσία ενδιαφέροντος σημαντικών διεθνών εταιρειών για την ισραηλινή ΑΟΖ, οφείλεται, εν μέρει, στην ιστορική τους εμπειρία για εμπορική συμμετοχή στο Ισραήλ. Την ίδια ώρα, ο Λίβανος, παρά την πολιτική αστάθεια στη χώρα, κατάφερε να προσελκύσει εταιρείες του εκτοπίσματος της Eni και της Total στον πρόσφατο γύρο αδειοδότησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα