Γιατί οι ληστές επιλέγουν ΣΠΕ-Οι νεκρές μέρες – Ποια η τρύπα

Τη γιορτινή τους λεία φαίνεται πως θέλησαν να αρπάξουν από το Συνεργατικό Ίδρυμα της Γερμασόγειας οι δράστες που κτύπησαν το πρωί της 28ης Δεκεμβρίου.

Δρώντας με πανομοιότυπο τρόπο, όπως και στα άλλα 7 περίπου κτυπήματα που συνέβησαν φέτος, έλαβαν υπό την απειλή κοντόκαννου κυνηγετικού όπλου χρήματα από τη ΣΠΕ. Όπως και τις προηγούμενες φορές, έτσι και σήμερα, οι ληστές κτύπησαν μεθοδευμένα και τράπηκαν σε φυγή αμέσως μετά την επιτυχή εκτέλεση του σχεδίου τους, χωρίς να αφήσουν πίσω τους ίχνη.

Με βαριοπούλα και κοντόκαννο η ληστεία στη ΣΠΕ Γερμασόγειας

Οι «νεκρές μέρες»

Τρία

ήταν τα κτυπήματα τον περασμένο Αύγουστο σε ΣΠΕ, όπου οι ληστές κατάφεραν να αποσπάσουν χιλιάδες ευρώ. Η επιλογή ημερών που ο περισσότερος κόσμος λείπει σε διακοπές, αποδείχθηκε γι’ αυτούς «θαυματουργή», αφού έφεραν εις πέρας το έργο τους.

Τα ανασφάλιστα τραπεζικά ιδρύματα

Μηδέν παθητικό σε ληστείες καταγράφουν οι εμπορικές τράπεζες τα τελευταία χρόνια. Αυτό επισημαίνουν τα στοιχεία της Αστυνομίας, με την οποία επικοινώνησε το SigmaLive για το εν λόγω θέμα, των μέτρων ασφαλείας στα συνεργατικά ιδρύματα. Ο λόγος που δεν καταγράφονται πλέον ληστείες εκεί, είναι η εφαρμογή των μέτρων και των εισηγήσεων των Αρχών για λήψη νέων, επιπλέον, μέτρων ασφάλειας.

Κληθείς να απαντήσει για τα μέτρα αυτά σε συνεργατικά ιδρύματα, ο βοηθός Εκπρόσωπος Τύπου Στέλιος Στυλιανού, ανέφερε ότι παρ’ όλο που έγιναν σχετικές επισημάνσεις και εισηγήσεις στα ιδρύματα, εντούτοις τα μέτρα αυτά δεν εφαρμόστηκαν.

Το SigmaLive επικοινώνησε και με τη Συνεργατική Κεντρική για το συγκεκριμένο θέμα, εκπρόσωποι της οποίας ανέφεραν ότι το ίδρυμα δεν τοποθετείται για θέματα που άπτονται ασφάλειας.

«Ρουτίνα» οι ληστείες στις ΣΠΕ – Τρία κτυπήματα σε 15 μέρες

Νέα απόπειρα ληστείας σε ΣΠΕ: Μπήκαν αλλά δεν έκλεψαν

Ληστεία ΣΠΕ Τίμης: Εντοπίστηκε το όχημα των ληστών

Ένοπλη ληστεία στη ΣΠΕ Αγ. Αθανασίου-Αναζητούνται τρεις(vid)

Ένοπλη ληστεία σε ΣΠΕ - Πρόταξαν όπλα και σε πολίτη (pics)

Keywords
Τυχαία Θέματα