Ημέρες Δημοκρατικού Σχεδιασμού στην ΙΚΕΑ!

Στις 7&8 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκαν στο Älmhult της Σουηδίας, οι Ημέρες Δημοκρατικού Σχεδιασμού, όπου η ΙΚΕΑ παρουσίασε σε εκπροσώπους των ΜΜΕ παγκοσμίως, τις νέες, μελλοντικές της συνεργασίες. Κάθε χρόνο, η ΙΚΕΑ διευρύνει τις συνεργασίες της με όλο και περισσότερους ανθρώπους από όλο

τον κόσμο, που μοιράζονται το όραμά της για τον «Δημοκρατικό Σχεδιασμό», δημιουργώντας ακόμα πιο πολλά καλοσχεδιασμένα και προσιτά προϊόντα.

Ο «Δημοκρατικός Σχεδιασμός» είναι ο συνδυασμός του υψηλού σχεδιασμού, της ποιότητας, της λειτουργικότητας, της βιωσιμότητας και της προσιτής τιμής όλων των προϊόντων, ώστε να δημιουργούν μια καλύτερη καθημερινότητα για τους πολλούς.

Φέτος, μια από τις πιο συναρπαστικές συνεργασίες της ΙΚΕΑ, είναι αυτή με τον αγαπημένο σχεδιαστή μόδας Virgil Abloh, ο οποίος ανέφερε ότι επιθυμεί να σχεδιάσει εμπνευσμένα έπιπλα και διακοσμητικά αντικείμενα για τους νέους, σε όμορφο, μοντέρνο και έξυπνο σχεδιασμό.

Μία συνεργασία για μπουντουάρ, που θα δούμε πολύ σύντομα από την ΙΚΕΑ, είναι αυτή με την Bea Akerlund, τη στυλίστρια με τους εκατομμύρια followers στο instagram και με συνεργασίες με μεγάλες προσωπικότητες, όπως η Madonna, η Lady Gaga, η Beyoncé και η Rihanna.

Η ΙΚΕΑ, σε μια απίθανη συνεργασία με τη NASA, θα λανσάρει το 2019, μια νέα συλλογή επίπλων, τα οποία θα είναι ειδικά σχεδιασμένα για να εξοικονομούν χώρο, τόσο εδώ στη γη, όσο και στις μελλοντικές αποικίες που σχεδιάζει η NASA στον Άρη.

Με τους χώρους να γίνονται όλο και πιο μικροί στη σύγχρονη κατοικία, η ΙΚΕΑ υποστηρίζει πως το να βρίσκεις λύσεις που να είναι λειτουργικές και ταυτόχρονα αισθητικά ξεχωριστές, είναι μία μεγάλη πρόκληση. Γι’ αυτό, συνεργάζεται για δεύτερη συνεχή χρονιά, με τον Βρετανό σχεδιαστή Tom Dixon και την Δανέζικη εταιρεία HAY.

Ανάμεσα στις νέες συναρπαστικές συνεργασίες που παρουσιάστηκαν είναι και η συνεργασία της ΙΚΕΑ με έναν από τους καλύτερους αρωματοποιούς στον κόσμο, τον Ben Gorham, ο οποίος μας δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψουμε τη σπουδαιότητα του αρώματος στη ζωή και στο σπίτι μας.

Παράλληλα, παρουσιάστηκαν οι νέες σειρές προϊόντων, όπως η HJÄRTELIG, ÖVERALLT και FRAKTA, ενώ οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ, είχαν επίσης την ευκαιρία να μιλήσουν με τους σχεδιαστές.

Ενημερωθείτε για τα όσα μοιράστηκε μαζί μας η ΙΚΕΑ κατά την Ημέρα Δημοκρατικού Σχεδιασμού, στο http://ikea.today/ddd/

Keywords
Τυχαία Θέματα