Ικανοποίηση Τατάρ για τη δήλωση του τουρκικού ΣΕΑ – Ζητά συμφωνία με UNFICYP

Η Kıbrıs (29.09.23) γράφει ότι ικανοποίηση εξέφρασε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ για την αναφορά που γίνεται στην Κύπρο στην τέταρτη παράγραφο της δήλωσης που εκδόθηκε μετά την χθεσινή συνεδρία του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ) της Τουρκίας, υποστηρίζοντας ότι αυτή τους έκανε πιο δυνατούς.

Σε γραπτή δήλωση, ο Τατάρ υπενθύμισε ότι το ΣΕΑ επέσυρε την προσοχή στην στάση δύο μέτρων και δύο σταθμών που κατ’ ισχυρισμό επιδείχθηκε εκ μέρους της Ειρηνευτικής

Δύναμης του ΟΗΕ έναντι της κατασκευής του δρόμου Πύλας - Άρσους με σκοπό την κάλυψη μιας «ανθρωπιστικής ανάγκης» ως  αποτέλεσμα των «δίκαιων απαιτήσεων» των «πολιτών μας» που διαμένουν στην Πύλα, η οποία έχει ειδικό καθεστώς.

«Ούτε με την αρχή της αμεροληψίας ούτε με την αντίληψη της διαφύλαξης ειρήνης συνάδει αυτή η στάση που επιδείχθηκε με τη μεταφορά επιπρόσθετων στρατιωτών των ΗΕ στην περιοχή», ισχυρίστηκε ο Τατάρ και υποστήριξε:

«Και αυτά τα γεγονότα δείχνουν ξεκάθαρα ότι είναι απολύτως απαραίτητο να τεθούν σε μια νομική βάση με μια γραπτή συμφωνία οι δραστηριότητες της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην χώρα μας. Με αυτή την ευκαιρία θέλω να τονίσω άλλη μια φορά: Επιτεύχθηκε κλίμα ειρήνης και ηρεμίας στην Κύπρο χάρη στην ευτυχισμένη ειρηνευτική επιχείρηση που πραγματοποίησε στις 20 Ιουλίου 1974 η Τουρκία ασκώντας τα δικαιώματά της που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο και τις συμφωνίες. Αν σήμερα διάγουμε μια ζωή με ηρεμία χωρίς να νιώθουμε την έγνοια της ασφάλειας, το οφείλουμε αυτό στην αποτρεπτική δύναμη των ηρωικών Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων. Με αυτή την ευκαιρία ευχαριστώ τον Πρόεδρο κ. Ρετζέπ Ταγιπ Έρντογαν και το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας εκ μέρους εμού του ιδίου και του λαού μου».

Διαβάστε επίσης: Τ/κ ΜΜΕ: Επιτέθηκαν σε μαθητή στις ελεύθερες περιοχές επειδή είναι Τ/κ

Πηγή: ΓΤΠ

Keywords
Τυχαία Θέματα