Κίνημα Οικολόγων: Προτείνει το άνοιγμα του Μελκονιάν για φιλοξενία προσφύγων

Ανακοίνωση εξέδωσε το Κίνημα Οικολόγων για άνοιγμα του Μελκονιάν στην Αγλαντζιά για φιλοξενία προσφύγων από το Ναγκόρνο Καραμπάχ. 

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

Συμμετέχουμε στην πορεία διαμαρτυρίας των Αρμενίων για το Αρτσάχ την  Κυριακή 01 Οκτωβρίου. Η Κυπριακή κυβέρνηση να πάρει ανθρωπιστική πρωτοβουλία.

Το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, εκφράζει τον αποτροπιασμό και την αγανάκτηση του για την επιχείρηση εθνοκάθαρσης που συντελείται αυτή την ώρα στο Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ) από το Αζερμπαιζάν, υπό τα αδιάφορα μάτια της διεθνούς

κοινότητας.

Εμείς, διαχρονικά στηρίζουμε τον αγώνα του μαρτυρικού λαού της Αρμενίας και καλούμε την Κυβέρνηση να στηρίξει έμπρακτα τους Αρμένιους πρόσφυγες που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν αυτή τη στιγμή τα σπίτια τους.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, εισηγούμαστε, όπως το κράτος ανοίξει τις πόρτες του ιστορικού ορφανοτροφείου Μελκονιάν στην Αγλαντζιά για να φιλοξενήσει τους πρόσφυγες από το Ναγκόρνο Καραμπάχ ή να προχωρήσει στην παραχώρηση του καθεστώτος πολιτικής προστασίας αυτόματα σε όλους τους Αρμενίους όπως έγινε και στην περίπτωση των Ουκρανών Προσφύγων.

Παράλληλα, καλούμε όλα τα μέλη και φίλους του Κινήματος και όλους τους φίλους και συναγωνιστές του Αρμένικου λαού, να συμμετάσχουν στη πορεία διαμαρτυρίας για το Αρτσάχ που πραγματοποιείται την Κυριακή 01 Οκτωβρίου στην Πλατεία Ελευθερίας στη Λευκωσίας στις 16.30.

Οι σκέψεις μας αυτές τις δύσκολες ώρες είναι με τον φίλο λαό της Αρμενίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα