Ικανοποίηση ελ.ΥΠΕΞ για μετονομασία του Αεροδρομίου Σκοπίων

Την ικανοποίησή του εκφράζει το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών για την απόφαση της κυβέρνησης της πΓΔΜ να προχωρήσει στη μετονομασία του αεροδρομίου των Σκοπίων από «Αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος» σε «Διεθνές Αεροδρόμιο Σκοπίων», καθώς και τον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στα ελληνικά σύνορα σε «Αυτοκινητόδρομο Φιλίας».

«Η σημερινή απόφαση είναι ένα θετικό βήμα για την αντιστροφή των όσων έγιναν την τελευταία δεκαετία και επιβάρυναν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Είναι μια σημαντική εξέλιξη προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης του αλυτρωτισμού και ευελπιστούμε ότι θα σημάνει το άνοιγμα ενός νέου κεφαλαίου στις σχέσεις των δύο χωρών και λαών μας», σημειώνεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η αλλαγή στην ονομασία του αεροδρομίου, ανοίγει τον δρόμο για επίσημη επίσκεψη του Έλληνα ΥΠΕΞ στα Σκόπια.

Η χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου των Σκοπίων, αποτελεί υλοποίηση της δέσμευσης του Ζόραν Ζάεφ προς τον Αλέξη Τσίπρα, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στο Νταβός, και θεωρείται ως κίνηση καλής θέλησης από την πλευρά των Σκοπίων. Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε χθες ο Πρωθυπουργός της πΓΔΜ, η χώρα του αποδέχεται τον γεωγραφικό προσδιορισμό στην ονομασία.

Σημειώνεται ότι εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η κατάθεση του πακέτου προτάσεων της ελληνικής πλευράς την οποία έχει προαναγγείλει ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα