Πέρασε ελ.περιοχές μετά από φόνο σε κατεχόμενα-Πήρε 214 ευρώ

Η μη αποδοχή των κατηγοριών από τους υπόπτους σχετικά με την υπόθεση των επιθέσεων εναντίον της «Αφρίκα» και οι απειλές εναντίον της ζωής του "δικαστή" που εκδικάζει την υπόθεση, τον οποίο φρουρεί ομάδα «αστυνομικών», είναι το κύριο θέμα στις τέσσερις από τις πέντε τουρκοκυπριακές εφημερίδες. Αναφορά γίνεται και στην απόφαση για διεξαγωγή εντατικότερων ελέγχων από το «υπουργείο εργασίας» στις υπό ανέγερση οικοδομές για πρόληψη εργατικών ατυχημάτων και στις εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του Νιγηριανού φοιτητή.


Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Απειλές εναντίον της ζωής

του δικαστή του ανωτάτου», αναφέρεται στις εξελίξεις στην υπόθεση εναντίον των έξι συλληφθέντων για τις επιθέσεις εναντίον της εφημερίδας κατά τη διάρκεια των γεγονότων της 22ης Ιανουαρίου. Σημειώνει ότι ο «δικαστής» ο οποίος εκδικάζει την υπόθεση, δέχτηκε απειλές εναντίον της ζωής του και για τον λόγο αυτό φρουρείται επί 24ώρου βάσεως. Η εφημερίδα δεν αναφέρεται σε άλλο θέμα στο πρωτοσέλιδό της.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Θα σταματήσουν να υπάρχουν οι επικίνδυνες οικοδομές», γράφει ότι ο «υπουργός» εργασίας Ζεκί Τσελέρ ανακοίνωσε χθες ότι έδωσε οδηγίες για εντατικούς ελέγχους σε οικοδομές, στα πλαίσια εκστρατείας για τη μείωση των εργατικών δυστυχημάτων. Αναφορά γίνεται και στην εκδίκαση της υπόθεσης για την επίθεση εναντίον της εφημερίδας «Αφρίκα» κατά τα γεγονότα της 22ης Ιανουαρίου και σημειώνει ότι εκπρόσωπος του παραρτήματος στα κατεχόμενα του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης έφερε μαζί του στο "δικαστήριο" φάκελο, ο οποίος περιείχε 17 χιλιάδες τουρκικές λίρες (περίπου 4 χιλιάδες ευρώ) ως αποζημίωση για τις ζημιές που έγιναν στην εφημερίδα. Αναφέρεται, ακόμα, στις εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του Νιγηριανού φοιτητή και γράφει ότι ο δολοφόνος του είχε πληρωθεί με το ποσό των χιλίων τουρκικών λιρών (214 ευρώ) για να τον απαγάγει και να τον ξυλοκοπήσει.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Ασυνήθιστη υπόθεση», αναφέρεται στην υπόθεση των έξι υπόπτων για τις επιθέσεις εναντίον της «Αφρίκα», η εκδίκαση της οποίας συνεχίζεται σήμερα, και γράφει ότι η υπόθεση είναι ασυνήθιστη και περίεργη, αφού στοιχειοθετήθηκε εντός τριών ημερών, με γρήγορους ρυθμούς και ότι διατυπώθηκαν απειλές εναντίον του «δικαστή». Αναφέρεται, ακόμα, στην κατάθεση του 26χρονου για την υπόθεση της δολοφονίας του Κένεντι Ντεντέ, Νιγηριανού φοιτητή στα κατεχόμενα και αναφέρει ότι μετά τη δολοφονία ο 26χρονος διέφυγε στις ελεύθερες περιοχές και μετά αποφάσισε να παραδοθεί στην «αστυνομία». Αναφορά γίνεται και στην πρώτη συνεδρία του νέου «υπουργικού συμβουλίου» και στις αποφάσεις που πάρθηκαν κατά τη διάρκειά της.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Υποχώρησαν οι έξι διαδηλωτές», γράφει ότι τα έξι άτομα που κρατούνται ως ύποπτοι για την υπόθεση επιθέσεων εναντίον της «Αφρίκα», τελικά, μέσω των δικηγόρων τους, αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Σημειώνεται ότι τα έξι άτομα αρχικά είχαν δηλώσει παραδοχή των κατηγοριών. Αναφέρεται, ακόμα, στην κατάθεση του συλληφθέντος για την υπόθεση της δολοφονίας Νιγηριανού φοιτητή στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, σύμφωνα με την οποία θα έπαιρνε χίλιες τουρκικές λίρες για να τον απαγάγει μαζί με άλλους και να τον ξυλοκοπήσει. Γράφει αλλού ότι κατά τη χθεσινή πρώτη συνεδρία του «υπουργικού συμβουλίου» συζητήθηκε και το θέμα των δανείων των «δήμων».

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Αστυνομική φρούρηση στον δικαστή του ανώτατου», γράφει ότι ο «δικαστής» του Τατσάν Ρεϊνάρ ζήτησε «αστυνομική» φρούρηση μετά και τις απειλές που δέχτηκε εναντίον της ζωής του. Ο Ρεϊνάρ είναι ο «δικαστής» που εκδικάζει την υπόθεση των επιθέσεων κατά της εφημερίδας «Αφρίκα». Αλλού αναφέρει ότι συνήλθε χθες στην πρώτη του συνεδρία το νέο «υπουργικό συμβούλιο» και κατά τη δίωρη συνεδρία του συζητήθηκε ο αναθεωρημένος «νόμος» περί δανείων των «δήμων». Αναφέρεται, ακόμα, στην απόφαση του «υπουργού εργασίας» για εντατικοποίηση των ελέγχων για τα μέτρα ασφάλειας στις οικοδομές, με στόχο τη μείωση των εργατικών ατυχημάτων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα