Η Συνομοσπονδία Γονέων για την πρόταση εξετάσεων

H Παγκύπρια Συνομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη ανέφερε ότι πάγια θέση της Συνομοσπονδίας είναι ότι καμία πρόταση μεταρρύθμισης στην εκπαίδευση δεν θα μπορέσει να εφαρμοστεί σωστά αν δεν τεθεί σε εφαρμογή η Πρόταση για την Αξιολόγηση και την Επαγγελματική Μάθηση των Εκπαιδευτικών.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι η Πρόταση για την Αξιολόγηση φαίνεται να έχει μπει στο συρτάρι, δίνοντας μας το δικαίωμα να πιστεύουμε ότι υπάρχει σκοπιμότητα και δεν προχώρησε η πρόταση αυτή.

Η Συνομοσπονδία ανακοίνωσε επίσης πως η πρόταση της Επιτροπής

για τη διεξαγωγή εξετάσεων, ανά τετράμηνο, δεν γίνεται δεκτή από την Παγκύπρια Συνομοσπονδία.

Προσθέτει ότι κάποια σχολεία προσπάθησαν να εφαρμόσουν κοινά διαγωνίσματα, εγχείρημα που απέτυχε γιατί δεν είχαν διδαχθεί την ίδια ύλη όλα τα παιδιά.

Περαιτέρω αναφέρει ότι η πρόταση παραπέμπει στην παραπαιδεία, καθώς δημιουργεί ένα κεντροεξεταστικό σχολείο.

Περαιτέρω αναφέρει ότι η λογική του διαμορφωτικού χαρακτήρα πάνω στην οποία στηρίζεται η πρόταση είναι λανθασμένη και προσθέτει ότι διαφαίνεται ο κίνδυνος διαχωρισμού των σχολείων σε «ψηλού» και «χαμηλού» επιπέδου.

Αναφέρει ακόμα ότι δεν ήταν μέσα στους όρους εντολής της Επιτροπής να διαχωρίσει τις εξετάσεις σε Απολυτήριες Εξετάσεις (Π.Ε.Α.) και Εξετάσεις Πρόσβασης (Π.Ε.Π.) και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Εξηγεί πως η διαφωνία έγκειται στο ότι τελειόφοιτοι υποψήφιοι φοιτητές, θα πρέπει να παρακαθίσουν σε 3 εξεταστικές κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, 2 των τετραμήνων και μία για πρόσβαση. Αυτό δημιουργεί επιπρόσθετο άγχος στα παιδιά και κόστος για τους γονείς, αφού παραπέμπει στην παραπαιδεία.

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία παρακαλούμε τον Υπουργό Παιδείας να αναθεωρήσει την απόφασή του για εφαρμογή της πρόνοιας της Πρότασης για τις εξετάσεις τετραμήνων, από την επόμενη σχολική χρονιά, ζητώντας του να συγκαλέσει όλους τους φορείς της Παιδείας για μία εις βάθος συζήτησης της Πρόταση για τον Εκσυγχρονισμό των Παγκυπρίων Εξετάσεων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα