Η συμμορία Ροζ Πάνθηρες – Σύλληψη μέλους της στη Λεμεσό

Πρόκειται για μια από τις γνωστότερες συμμορίες ληστών ανά τον κόσμο. Τα χτυπήματα τους σε μαγαζιά πολυτελείας, γίνονται με κινηματογραφικό τρόπο. Η δράση τους, είναι ούτε λίγο ούτε πολύ επαγγελματική, άρτια και αποτελεσματική.

Το χτύπημά τους στην Κύπρο ακαριαίο. Ήταν Δεκέμβριος του 2012 όταν οι Ροζ Πάνθηρες χτύπησαν σε γνωστό κοσμηματοπωλείο πολυτελείας στην Γερμασόγεια και σήκωσαν ρολόγια και κοσμήματα αξίας 950 χιλιάδων ευρώ.

Τον ίδιο μήνα εξάλλου, οι Πάνθηρες είχαν χτυπήσει και στην πρωτεύουσα, πάλι σε κοσμηματοπωλείο.

Στη Γερμανία εντοπίστηκε ένας εκ των δραστών

Έναν 40χρονο Σέρβο έχουν συλλάβει οι αρχές στην Γερμανία, ο οποίος φέρεται να είναι ένας εκ των δραστών της μεγάλης ληστείας της Λεμεσού καθώς επίσης και της Λευκωσίας, τον ίδιο μήνα.

Οι αρχές μετά από ληστεία, απομόνωσαν το γενετικό υλικό του υπόπτου, το οποίο τον συνδέει με την μεγάλη ληστεία. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να γίνουν τα ανάλογα διαβήματα με την Interpol, προκειμένου να γίνει η έκδοση του υπόπτου στις κυπριακές αρχές.

Ποιοι είναι οι Πάνθηρες

Η συμμορία – «θρύλος» αποτελείται από τουλάχιστον 250 άτομα. Το όνομα «Ροζ Πάνθηρες» στη διαβόητη συμμορία έδωσε αξιωματικός της Σκότλαντ Γιαρντ, όταν σε πολυτελή έπαυλη στα περίχωρα του Λονδίνου είχε ανακαλύψει το ακριβό διαμάντι που είχαν κλέψει από γνωστό κοσμηματοπωλείο της πόλης.

Οι Σέρβοι ληστές είχαν κρύψει το διαμάντι μέσα σε ένα κουτί γυναικείας κρέμας προσώπου, όπως ακριβώς, δηλαδή, είχε κάνει ο φαντομάς στη γνωστή ταινία "Ροζ Πάνθηρας" με τον Πίτερ Σέλερς !

Keywords
Αναζητήσεις
σερβος ληστεια λεμεσος 2016
Τυχαία Θέματα