Στις 13/9 στο Επ. Δικ. Πάφου οι Σέρβοι για πλαστά έγγραφα

Στις 13 Σεπτεμβρίου στις 10:30 το πρωί ορίστηκε εκ νέου η υπόθεση της κατάρτισης πλαστών εγγράφων από τέσσερις Σέρβους, που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση, για γεγονότα και επιβολή ποινής.

Τα τέσσερα πρόσωπα μεταφέρθηκαν σήμερα από τις Κεντρικές Φυλακές που κρατούνται και παρουσιάστηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου.

Οι τέσσερις Σέρβοι έχουν συλληφθεί για παράνομη είσοδο και παραμονή στο έδαφος της ΚΔ, για πλαστογραφία πλαστών εγγράφων και εξασφάλιση εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις.

Η δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου

Κική Κουνίδου διέταξε όπως και οι τέσσερις παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι την επόμενη δικάσιμο εν αναμονή της έκθεσης του Γραφείου Ευημερίας, μετά τη συνέντευξη που θα παραχωρήσουν στον αρμόδιο Διευθυντή των Κεντρικών Φυλακών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι έρευνες του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου για την εξιχνίαση της υπόθεσης προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν και άλλα πρόσωπα που φέρεται να προμήθευσαν με πλαστά έγγραφα οι τέσσερις Σέρβοι.

Η Αστυνομία αναμένει τις επιστημονικές εξετάσεις από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και από διάφορα άλλα τεκμήρια που παραλήφθηκαν, ενώ για την υπόθεση έχει ενημερωθεί και η Interpol προκειμένου να εξεταστεί κατά πόσο αυτές οι πλαστές άδειες οδήγησης και ταυτότητες χρησιμοποιούνταν σε άλλες χώρες. Επιπρόσθετα εξετάζεται ο τρόπος και ο τόπος κατασκευής των πλαστών καρτών.

Η Αστυνομία εκτιμά ότι το κύκλωμα φαίνεται να ενεργούσε ως οργανωμένη ομάδα που κατασκεύαζε πλαστές άδειες οδηγού και δελτία ταυτότητας.

Τα τέσσερα πρόσωπα, δύο γυναίκες ηλικίας 23 και 30 ετών και δύο άνδρες ηλικίας 32 και 34 ετών, παραδέχτηκαν ότι είναι πλαστές οι κάρτες οδήγησης και οι ταυτότητες, και οι τρεις εκ των 4 υποστήριξαν ότι τα έγγραφα κατασκεύασε ομοεθνής τους, ο οποίος δεν βρίσκεται στην Κύπρο αλλά στο εξωτερικό.

Ο ένας ωστόσο εκ των τεσσάρων Σέρβων, ο 32χρονος, παραδέχτηκε στους ανακριτές ότι από τα τέλη του 2015 άρχισε να ασχολείται με τον καταρτισμό πλαστών εγγράφων και είπε ότι έφθασαν στην Κύπρο περί τα δέκα πρόσωπα, τα οποία εφοδίασε με πλαστά έγγραφα.

Η συντονισμένη επιχείρηση για τον εντοπισμό των δραστών από μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Πάφου στήθηκε στις 11 του τρέχοντος μήνα μετά από αξιολόγηση συγκεκριμένων πληροφοριών, σύμφωνα με τις οποίες κάτοικος χωριού της επαρχίας Πάφου κατασκευάζει πλαστά ευρωπαϊκά δελτία ταυτότητας, με τα οποία προμηθεύει αλλοδαπούς.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, διενεργήθηκε αρχικά έρευνα σε ξενοδοχείο της περιοχής Πόλης Χρυσοχούς, όπου εντοπίστηκε 23χρονη αλλοδαπή, η οποία παρουσίασε στους αστυνομικούς δελτίο ταυτότητας ευρωπαϊκής χώρας, το οποίο μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι είναι πλαστό. Η 23χρονη συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Ακολούθησε έρευνα σε οικία που βρίσκεται σε χωριό της επαρχίας Πάφου, όπου διαμένουν 32χρονος και 30χρονη, όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν πέντε ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ένας θερμικός εκτυπωτής, δύο ευρωπαϊκά δελτία ταυτότητας, δύο ευρωπαϊκές άδειες οδηγού, 20 κενές πλαστικές κάρτες ιδίου μεγέθους με τα ευρωπαϊκά δελτία ταυτότητας και 85 κύλινδροι θερμικού χαρτιού. Στην κατοχή της 30χρονης εντοπίστηκαν επίσης πέντε κενές πλαστικές κάρτες με μέγεθος ίδιο με αυτό των ευρωπαϊκών δελτίων ταυτότητας και μια πιστωτική κάρτα στο όνομα άλλου προσώπου.

Από περαιτέρω εξετάσεις που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι τόσο ο 32χρονος όσο και η 30χρονη βρίσκονται στην Κύπρο παράνομα και αφού συνελήφθησαν για αυτόφωρο αδίκημα τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Κατά την είσοδο των αστυνομικών στην πιο πάνω οικία, εντόπισαν εντός αυτής 34χρονο, ο οποίος συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα, αφού δεν είχε στην κατοχή του οποιοδήποτε έγγραφο, που να πιστοποιεί την ταυτότητά του.

Την Κατηγορούσα Αρχή εκπροσώπησε ο δημόσιος κατήγορος Σίμος Συμεού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα