Η Ρωσία κινδυνεύει να προκαλέσει φυγή εργαζομένων πληροφορικής

Ο πληγείς τομέας πληροφορικής της Ρωσίας κινδυνεύει να χάσει περισσότερους εργαζόμενους το νέο έτος λόγω της σχεδιαζόμενης νομοθεσίας για την εξ αποστάσεως εργασία, καθώς οι αρχές προσπαθούν να προσελκύσουν πίσω μερικούς από τους δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους που έχουν φύγει στο εξωτερικό χωρίς να τους αναγκάσουν να διακόψουν εντελώς τους δεσμούς τους με τη χώρα.

Λόγω της ευελιξίας των εν λόγω θέσεων εργασίας, οι εργαζόμενοι στον τομέα της πληροφορικής είχαν εξέχουσα θέση μεταξύ των πολλών Ρώσων που έφυγαν

αφού η Μόσχα έστειλε τον στρατό της στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου και των εκατοντάδων χιλιάδων που ακολούθησαν όταν άρχισε η επιστράτευση τον Σεπτέμβριο.

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι 100.000 ειδικοί πληροφορικής εργάζονται σήμερα για ρωσικές εταιρείες στο εξωτερικό.

Πλέον, συζητείται νομοθεσία για τις αρχές του έτους που θα μπορούσε να απαγορεύσει την εξ αποστάσεως εργασία για ορισμένα επαγγέλματα.

Οι πιο επιθετικοί Βουλευτές, φοβούμενοι ότι περισσότεροι Ρώσοι επαγγελματίες της πληροφορικής θα μπορούσαν να καταλήξουν να εργάζονται σε χώρες του ΝΑΤΟ και να μοιράζονται ακούσια ευαίσθητες πληροφορίες ασφαλείας, έχουν προτείνει την απαγόρευση σε ορισμένους ειδικούς της πληροφορικής να εγκαταλείψουν τη Ρωσία.

Αλλά το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής δήλωσε τον Δεκέμβριο ότι μια συνολική απαγόρευση θα μπορούσε να καταστήσει τις ρωσικές εταιρείες πληροφορικής λιγότερο αποτελεσματικές, άρα και λιγότερο ανταγωνιστικές.

«Στο τέλος, όποιος μπορεί να προσελκύσει το πιο ταλαντούχο προσωπικό, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από το εξωτερικό, θα κερδίσει», ανέφερε σχετικά εκπρόσωπος του Υπουργείου.

Διαβάστε ακόμη: Τα πλήγματα στο Κίεβο προκαλούν διακοπές της ηλεκτροδότησης και της θέρμανσης

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρωσία,rosia