Η αποστολή Dear Moon ετοιμάζεται για ένα μαγευτικό ταξίδι γύρω από τη Σελήνη

Ράπερ, χορευτές, αθλητές, φωτογράφοι, ηθοποιοί και προσωπικότητες από το YouTube επέλεξε ο Ιάπωνας μεγιστάνας της μόδας Yusaku Maezawa ανάμεσα στα οκτώ τυχερά άτομα που θα τον συνοδεύσουν σε ένα μαγευτικό ταξίδι γύρω από τη Σελήνη σε μια αποστολή που ονομάστηκε «Dear Moon».

Η εξαήμερη αποστολή ανακοινώθηκε το 2018 από τον Ιάπωνα μαζί με τον επιχειρηματία και ιδιοκτήτη της SpaceX  Ιλον Μασκ, η εταιρεία του οποίου έχει επιφορτιστεί με

την ευθύνη της επιτυχίας της αποστολής με το διαστημόπλοιο Starship της SpaceX που δεν έχει ωστόσο ακόμη πραγματοποιήσει δοκιμαστική πτήση σε τροχιά. Επίσης, δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη ακριβώς η ημερομηνία της αποστολής. Ο Ιάπωνας θα επωμιστεί όλα τα έξοδα.

Ο Maezwawa κάλεσε καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο να υποβάλουν αίτηση και είπε ότι δεν υπάρχουν επιστημονικά πειράματα ή άλλες ευθύνες για αυτά τα άτομα εκτός από τις βασικές υποχρεώσεις ασφάλειας της αποστολής. Μετά διεύρυνε τις επιλογές και είπε ότι μπορεί να επιλέξει και άτομα που θεωρούν εαυτούς καλλιτέχνες.

Μεταξύ των τυχερών μελών της ομάδας είναι ο Αμερικανός DJ Steve Aoki και ο δημοφιλής YouTuber Tim Dodd, γνωστότερος ως Everyday Astronaut, ο Τσέχος καλλιτέχνης Yemi A.D., οι φωτογράφοι  Rhiannon Adam και Karim Iliya, ο Ινδός ηθοποιός Dev Joshi, ο σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ Brendan Hall και ο Νοτιοκορεάτης ράπερ Choi Seung Hyun, που ακούει στο καλλιτεχνικό όνομα T.O.P.

«Ελπίζω ο καθένας σας να αναγνωρίζει την ευθύνη που έρχεται με την εγκατάλειψη της Γης, το ταξίδι στο φεγγάρι και πίσω», είπε ο Maezawa.

Ο Ιάπωνας επιθυμεί όπως οι συνταξιώτες του μέσω της μοναδικής αυτής εμπειρίας ξεπεράσουν τα όρια στο έργο τους και  βοηθήσουν έτσι  την ευρύτερη κοινωνία με κάποιο τρόπο, ενώ θα πρέπει να είναι και πρόθυμοι να υποστηρίξουν τα άλλα μέλη του πληρώματος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Μετά την ανακοίνωση της αποστολής Dear Moon, ο Maezawa πραγματοποίησε το πρώτο του ταξίδι στο διάστημα, κάνοντας ένα αυτοχρηματοδοτούμενο ταξίδι 12 ημερών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Σε εκείνο το ταξίδι του, τον Δεκέμβριο του 2021, χρησιμοποιήθηκε ένα ρωσικό διαστημόπλοιο Σογιούζ.

Το Starship έχει επίσης επιφορτιστεί με την μεταφορά αστροναυτών της NASA στη Σελήνη κατά τη διάρκεια ορισμένων αποστολών του προγράμματος Αρτεμις ενώ ένας άλλος δισεκατομμυριούχος, ο Dennis Tito, έκλεισε θέση  για τον εαυτό του και τη σύζυγό του Akiko σε μια μελλοντική πτήση γύρω από τη Σελήνη.

Όπως διαφαίνεται, ξεκινά σιγά σιγά μια νέα εποχή στον τομέα του διαστήματος με την ανθρωπότητα να κάνει τα πρώτα εκείνα  βήματα που θα επιτρέψουν σε κάποιους τυχερούς συνανθρώπους μας να ζήσουν μοναδικές στιγμές εκτός του πλανήτη Γη.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα