Το απατηλό θέμα των εγγυήσεων

Αυτή τη στιγμή ο ΠτΔ, ο ΔΗ.ΣΥ και το ΑΚΕΛ, ο ‘Εϊντα και ο διεθνής παράγοντας βρίσκονται σε ένα πυρετό εξελίξεων για λύση του Κυπριακού.

Ο λαός, παθητικά αδιάφορος ή κομματικά χειροκροτώντας, διαβλέπει κατάλυση της Κ.Δ. και λύση με αποδοχή των τουρκικών θέσεων για «επανένωση» της Κύπρου. Το θέμα της συνέχειας και της μετεξέλιξης της Κ.Δ.

η δική μας πλευρά δεν το θέτει, γιατί, όπως δήλωσε ο ΥΠΕΞ και ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, οι Τούρκοι δεν πρόκειται να το αποδεχτούν.

Οι Τούρκοι αναγνώρισαν μόνο το δικαίωμα ιδιοκτησίας με σκοπό να αλλάξουν τον ιδιοκτήτη και να δώσουν το δικαίωμα στον χρήστη, δηλαδή τον σφετεριστή.
Τώρα που η Τουρκία πήρε όλα όσα ήθελε, ήρθε η ώρα να συζητηθεί το εδαφικό και το θέμα των εγγυήσεων, όπου η Τουρκία πρέπει να κάνει παραχωρήσεις.

Όταν γίνεται μνεία του εδαφικού, δηλαδή της απελευθέρωσης κατεχόμενων περιοχών, πόλεων και χωριών, οι Τούρκοι δηλώνουν ότι θα συζητήσουν το εδαφικό, αλλά χωρίς χάρτες, χωρίς αναφορά σε ποσοστά και ονόματα περιοχών και κοινοτήτων. Δηλαδή εδαφικό, χωρίς αναφορά σε έδαφος, κάτι σαν σκορδαλιά, χωρίς σκόρδο. Και για να μην έχουμε αμφιβολίες και ελπίδες, δηλώνουν ότι η περιοχή Μόρφου δεν επιστρέφεται.

Το θέμα όμως που αποτελεί και τη μεγάλη απάτη είναι το θέμα των εγγυήσεων. Όλοι ξέρουμε ότι η μόνη που δε χρειάζεται τις εγγυήσεις είναι η Τουρκία. Πρώτα γιατί κανένας δεν κινδυνεύει από την αδύνατη Κύπρο, που θα υποβιβαστεί σε συνιστώσα πολιτεία και δεύτερο, επειδή η πανίσχυρη Τουρκία βρίσκεται μόνο 40 χιλιόμετρα μακριά και σε πέντε λεπτά μπορεί να στείλει τις δυνάμεις της να κτυπήσουν, χωρίς αντίσταση. Η Τουρκία ούτε θέλει ούτε χρειάζεται νομική κάλυψη.

Ξέρει ότι δε θα γίνει πραξικόπημα, ούτε θα βρει άλλη αφορμή για επέμβαση. Και όλοι είδαμε με πόση ευκολία και με θεατή τoν αντιπρόεδρο των ΗΠΑ έκανε εισβολή στη Συρία, χωρίς να έχει εγγυήσεις ή επεμβατικά δικαιώματα και χωρίς κανένας να την καταδικάσει. Το ίδιο θα μπορεί να κάνει και στην Κύπρο όταν δε θα υπάρχει πια η Κ.Δ.

Πιστεύω ότι το θέμα των εγγυήσεων είναι απάτη. Έχει αναχθεί σε σημαντικό θέμα που θα το λύσει η διεθνής διάσκεψη. Εκεί η Τουρκία θα κάνει τις υποχωρήσεις για τις αχρείαστες εγγυήσεις. Και τότε όλοι οι «εταίροι» και οι «εταίρες» θα εκφράσουν την ικανοποίησή τους για τις υποχωρήσεις της Τουρκίας και θα ζητήσουν από την Κύπρο να εκμεταλλευτεί την καλή διάθεση της Τουρκίας και να μη χάσει την ευκαιρία να παραδοθεί και να αποδεχθεί όλες τις τουρκικές θέσεις.

Η Τουρκία θα παρουσιαστεί ότι κάνει μεγάλες υποχωρήσεις, για να συμβάλει στη λύση. Η Κ.Δ. θα γίνει εκλιπούσα, η λύση θα είναι πρωτογενές δίκαιο ή θα κρίνεται στο καζαντί και η νεκρή ζώνη θα αποδοθεί στο ελληνικό συνιστών κράτος. ‘Άλλη μεγαλόψυχη παραχώρηση. Η Τουρκία θα διατηρήσει στρατεύματα κατοχής στην Κύπρο, επειδή όπως είπε ο ΥΠΕΞ κανένας στρατός δεν αποχωρεί αμέσως και όπως δήλωσε ο ΠτΔ θα αποδεχθεί σταδιακή αποχώρηση των στρατευμάτων, δηλαδή μόνιμη παραμονή, όπως το εννοούν οι Τούρκοι.

Με αυτό τον τρόπο το σοβαρό θέμα των εγγυήσεων θα αποδειχθεί η μεγάλη απάτη, που θα φέρει τις μεγάλες πιέσεις του διεθνούς παράγοντα για να αποδεχτούμε λύση. Και η απάτη αυτή θα δημιουργήσει τις ευνοϊκότερες συνθήκες για τα σχέδια της Τουρκίας για επανάκτηση της Κύπρου. Και οι θιασώτες του σχεδίου Ανάν θα πανηγυρίζουν για την «επανένωση» της Κύπρου και τον τερματισμό της κατοχής. Κούνια που τους κούναγε.

Ο κοινός νους όμως λέει ότι θα έχουμε τη νόμιμη προσωρινή διχοτόμηση, την αναγνώριση και νομιμοποίηση της κατοχής, που θα οδηγήσει στη μόνιμη επανάκτηση της Κύπρου.

Ελπίζουμε ότι ο κυπριακός λαός διαθέτει ακόμα εθνική αξιοπρέπεια, η οποία έχει εξαφανιστεί από τη συνείδηση αυτών που εργάζονται για την «επανένωση» και αναμένουν τη συμβολή του Ερντογάν για λύση του Κυπριακού.

Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του Sigmalive.com

Keywords
Τυχαία Θέματα