Η Ορεινή Λάρνακας βραβεύθηκε «Άριστος Ευρωπαϊκός Προορισμός»

Η Ορεινή Λάρνακας βραβεύθηκε «Άριστος Ευρωπαϊκός Προορισμός» για την Κύπρο και με γραπτή ανακοίνωση της η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχιών Λάρνακας - Αμμοχώστου εκφράζει «ικανοποίηση» για τη βράβευση.

Ο διαγωνισμός «Άριστου Ευρωπαϊκού Προορισμού για το πολιτιστικό τουρισμό» διεξήχθη στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος European Destinations of Excellence –

EDEN 2017, «Cultural Tourism».

Η τελετή βράβευσης διοργανώθηκε την περασμένη εβδομάδα από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού, στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία και το βραβείο, εκ μέρους της Ορεινής Λάρνακας παρέλαβε ο Γενικός Διευθυντής της Εταιρείας Βασίλης Κωνσταντίνου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η Ορεινή Λάρνακα απαρτίζεται από τις 18 κοινότητες που προβάλλονται μέσα από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ορεινής Λάρνακας που βρίσκεται στη Σκαρίνου. Η Ορεινή Λάρνακας διαθέτει μια μακρά πορεία ιστορικής και πολιτιστικής εξέλιξης και χαρακτηρίζεται από ένα πολιτισμικό «μωσαϊκό», αποτελούμενο από αρχαιολογικούς χώρους, εκκλησίες και μοναστήρια, παραδοσιακούς οικισμούς, παραδοσιακές τέχνες και επαγγέλματα που διαμορφώθηκε μέσα από το πέρασμα των αιώνων».

Στην περιοχή «συναντώνται αξιόλογοι νεολιθικοί συνοικισμοί όπως ο Νεολιθικός Οικισμός της Χοιροκοιτίας και η Τέντα στη Καλαβασό. Η περιοχή έχει διατηρήσει αναλλοίωτη τη φυσιογνωμία της και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της. Οι πυρήνες σχεδόν όλων των κοινοτήτων έχουν χαρακτηρισθεί από το Τμήμα Αρχαιοτήτων παραδοσιακοί με ελεγχόμενες ζώνες και έτσι έχουν διατηρήσει την αρχιτεκτονική τους ταυτότητα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «με την εμπλοκή του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου και τη στήριξη της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, υλοποιούνται στη περιοχή σημαντικές συνεργασίες, συνέργειες και πολλαπλές πολιτιστικές δραστηριότητες».

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχιών Λάρνακας - Αμμοχώστου «ετοίμασε σχέδιο δράσης για την προβολή και προώθηση της Ορεινής Λάρνακας με στόχο να προβάλει αυτή την επιτυχία με όλα τα μέσα που διαθέτει, για το καλό του τόπου. Οι Κοινότητες του Προορισμού Αριστείας είναι οι Αγιοι Βαβατσινιάς, Αγιος Θεόδωρος, Βαβατσινιά, Βάβλα, Δελίκηπος, Καλαβασός, Κάτω Δρυς, Κάτω Λεύκαρα, Κόρνος, Κοφίνου, Λάγια, Μελίνη, Οδού, Ορά, Σκαρίνου, Τόχνη, Χοιροκοιτία και ο Δήμος Λευκάρων».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα