Η νεκρανάσταση που θέλει ο Ερντογάν, οι στόχοι Ρωσίας-ΗΠΑ και στη μέση η Συρία

Επί δύο χρόνια η Τουρκία συνόρευε με το «Ισλαμικό Κράτος», δηλαδή η παγκόσμια τρομοκρατία ήταν δίπλα της και, όχι μόνο δεν έκανε τίποτα για να την εξαλείψει, αλλά συνεργάστηκε μαζί της, ενώ η Ρωσία είχε υποβάλει στον ΟΗΕ φάκελο με αποδείξεις της συνεργασίας τους, ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι»,

ο Αξιωματικός εν αποστρατεία και γεωστρατηγικός Αναλυτής, Σάββας Καλεντερίδης. 

Σήμερα η Τουρκία εισβάλλει στη βόρεια Συρία επικαλούμενη τρομοκρατική απειλή από αυτήν την περιοχή, χωρίς να υπάρχει κανένα στοιχείο που να δικαιολογεί την πράξη της αυτή, πρόσθεσε. 

Είναι προφανές ότι παραβιάζει τη λογική μας επικαλούμενη αυτήν την αιτία και στόχος του Ερντογάν είναι να προσαρτήσει αυτά τα εδάφη, να νεκραναστήσει τον πάσχοντα κατασκευαστικό τομέα, να κάνει δημογραφική αλλοίωση και εθνοκάθαρση, και εναντίον των χριστιανών.

Ο Ερντογάν, σημείωσε, εκμεταλλεύτηκε την αντιπαλότητα Ρωσίας-ΗΠΑ στη Συρία.

Όσον αφορά στη Ρωσία και το «πράσινο φως» που άναψε στην Τουρκία για να εισβάλει στη Συρία, ο κ. Καλεντερίδης ανέφερε πως η χώρα κράτησε αυτή τη στάση για να προκαλέσει ένα ακόμη εμπόδιο στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις, γιατί προσδοκούσε ότι μια μονομερής ενέργεια της Άγκυρας θα έφερνε ακόμη και σε σύγκρουση τις δύο χώρες. 

Ο στόχος της Μόσχας, ωστόσο, δεν πέτυχε καθώς και οι ΗΠΑ άναψαν το «πράσινο φως» στην Τουρκία. 

Keywords
Τυχαία Θέματα