Ουδέποτε αρνήθηκε τον διάλογο, λέει η ΕΤΥΚ

Την ετοιμότητά της να συζητήσει οποιανδήποτε νέα πρόταση καταθέσει η Ελληνική Τράπεζα για την ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης, εκφράζει η ΕΤΥΚ, επικρίνοντας ταυτόχρονα την τράπεζα ότι καταπατεί τις συμφωνίες και αγνοεί τον Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων και την ίδια την Υπουργό Εργασίας.

Η ΕΤΥΚ αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι «παρ’ όλο

που η παραπληροφόρηση έχει φθάσει σε πρωτοφανή ύψη και η Διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας αξιοποιεί τη δυνατότητά της να πείθει τα ΜΜΕ για τις απόψεις της, η Οργάνωσή μας νιώθει την ανάγκη να αποκαταστήσει την αλήθεια των εξελίξεων, έστω κι αν αυτές δεν τύχουν της ανάλογης προβολής».

Όπως αναφέρει, «η θετική ανταπόκρισή μας σε διάλογο για την ανανέωση της Σύμβασης είναι δεδομένη. Αυτό έχει γίνει κατ’ επανάληψη και, μάλιστα, με την εμπλοκή της ίδιας της Υπουργού Εργασίας κας Ζέτας Αιμιλιανίδου, αλλά η ίδια η Διοίκηση της Τράπεζας αρνήθηκε να εφαρμόσει την απόφαση – υπόδειξη της κας Ζέτας Αιμιλιανίδου».

Αναφέρει, επίσης, ότι «καταπατεί αυθαίρετα τις συμφωνίες και τον Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων η Ελληνική Τράπεζα και αρνείται να συμμορφωθεί στις υποδείξεις / αποφάσεις της Υπουργού Εργασίας».

Η ΕΤΥΚ, προστίθεται στην ανακοίνωση, «ενώπιον της Υπουργού Εργασίας εξέφρασε κατ’ επανάληψη τη θέση ότι είναι έτοιμη να συζητήσει οποιαδήποτε νέα πρόταση καταθέσει η Τράπεζα για την ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης και, φυσικά, οποιαδήποτε νέα συμφωνία θα είναι δεσμευτική».

«Μέχρι τότε, όμως, η Ελληνική έχει υποχρέωση να εφαρμόσει την υφιστάμενη συμφωνία. Αυτό τους υπέδειξε και η κα Υπουργός Εργασίας και την αγνόησαν», όπως αναφέρεται.

Η Οργάνωση αναφέρει ακόμη ότι «οι απόψεις της Ελληνικής Τράπεζας δεν είναι ευαγγέλιο ούτε και σοφές, γι’ αυτό και εισηγήσεις της προς τη Γενική Συνέλευση των μετόχων που είχαν σχέση με τις αμοιβές σε δύο διαφορετικά ψηφίσματα απορρίφθηκαν. Γιατί άραγε;».

Η ΕΤΥΚ, συνεχίζει η ανακοίνωση, «θέλει να διαβεβαιώσει όλους τους συναδέλφους της Ελληνικής Τράπεζας, ότι θα είναι δίπλα τους, αγωνιζόμενη να προστατεύσει ό,τι για δεκαετίες με τους αγώνες τους κατοχύρωσαν και, φυσικά, να αποκαταστήσει τους νέους συναδέλφους που προήλθαν από την εξαγορά του Συνεργατισμού».

Αναφέρει, επίσης, ότι «θα αγωνιστεί για τη μονιμοποίηση των έκτακτων υπαλλήλων της Ελληνική Τράπεζας».

Καταλήγοντας, η ΕΤΥΚ αναφέρει ότι «για αποφυγή παρερμηνειών τονίζουμε ότι είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε αλλαγές στη δομή και αξιολόγηση στις Τράπεζες, με τρόπο που να διασφαλίζουν την αξιοκρατία και τη διαφάνεια και όχι να εδραιώσουμε τις αυθαιρεσίες».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα