Η μάχη του μικρού Νικόλα με το εκπαιδευτικό σύστημα

Ο Νικόλας, ένα 12χρονο αγόρι, βρίσκεται αντιμέτωπο για άλλη μια φορά με το εκπαιδευτικό σύστημα που νοσεί...Έξι χρόνια στο Δημοτικό ήταν υπομονετικός και συνεργάσιμος.

Τώρα ο Νικόλας, είναι έτοιμος για τη φοίτηση του στο γυμνάσιο. Το γυμνάσιο όμως, είναι έτοιμο να τον δεχτεί;

Σε δηλώσεις της η μητέρα του 12χρονου και Πρόεδρος του Συνδέσμου "Αγκαλιά Ελπίδας" Γιούλα Πιτσιάλη ανέφερε ότι«Παιδιά τώρα καλούνται να πάνε πρώτη μέρα στο σχολείο χωρίς ειδικό εξοπλισμό, χωρίς ειδική καρέκλα, χωρίς υποστηρικτική τεχνολογία. Θα πάνε σ ένα περιβάλλον το οποίο είναι ανέτοιμο να τους δεχτεί. Σήμερα

μάλιστα είδαμε και τον διευθυντή του σχολείου σήμερα στο οποίο θα πάει ο Νικόλας, δεν ήταν ενήμερος, δεν υπήρχε όπως μας διαβεβαίωσαν από το υπουργείο Παιδείας θα υπάρχουν καθηγητές οι οποίοι θα είναι γνώστες της ειδικής εκπαίδευσης »

Οι γονείς του ζητούν εξειδικευμένη εκπαίδευση για το παιδί τους. Τα τελευταία χρόνια στο δημοτικό έχοντας δίπλα του δασκάλα νοηματικής έδειξε μεγάλη βελτίωση στην κατανόηση των μαθημάτων.

Η μητέρα του 12χρονου πρόσθετε ότι«Τα παιδιά μας αποδεικνύουν καθημερινά ότι έχουν δυνατότητες, φτάνει να σεβαστούμε τις αναπηρίες τους, να τους δώσουμε τα μέσα εκείνα που θα μπορούν να βγάλουν έξω τις ικανότητες τους και να μπορούν να προχωρήσουν»

"Το υπουργείο Παιδείας θα εξετάσει εκ νέου το θέμα και διαβεβαιώνει ότι θα γίνουν αλλαγές στην πολιτική του προς όφελος των παιδιών αυτών αν χρειαστεί" λέει ο υπουργός Παιδεία Κώστας Καδής..

Στις 12 Σεπτεμβρίου, ανήμερα της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, στις 9 το πρωί, γονείς θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείου Παιδείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα