Χρηματικό ποσό και σπίτι στους Ολυμπιονίκες!

Μέσα σε δύο εβδομάδες από την επίτευξη των επιτυχιών τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, οι αθλητές και αθλήτριες της Ακτής Ελεφαντοστού απολαμβάνουν τα οφέλη που είχε υποσχεθεί η Πολιτεία. Έτσι ο Τσέικ Σαλάχ Σισέ με χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 80κ και η Ρουθ Γκμπαγκμπί στα 67κ στο Ταεκβοντό, τιμήθηκαν σε ειδική τελετή από τον Πρόεδρο της χώρας, μαζί με δύο σπρίντερ, την Μαρί Ζοζέ Τα Λου (4η σε 100μ και 200μ) και τον Μπεν

Γιουσούφ Μέιτε (6ο στα 100μ).

Ο Σισέ, που κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της χώρας σε Ολυμπιακούς Αγώνες, πήρε 75.000 ευρώ και ένα σπίτι και η Γκμπαγκμπί, πρώτη γυναίκα της αφρικανικής χώρας που κατέκτησε μετάλλιο στη διοργάνωση, πήρε 45.000 ευρώ και επίσης ένα σπίτι.

Ο Πρόεδρος της Ακτής Ελεφαντοστού, Αλασανέ Ουαταρά, παρέδωσε επίσης πριμ 30.000 ευρώ για τις δύο 4ες θέσεις στην Τα Λου και 15.000 ευρώ στον Μέιτε, ενώ μικρότερα ποσά δόθηκαν και σε άλλους αθλητές αλλά και προπονητές.

Μέχρι το Ρίο, η χώρα είχε κατακτήσει ένα μετάλλιο και συγκεκριμένα το 1984 ασημένιο με τον Γκάμπριελ Τιακό στα 400μ στο στίβο.

Keywords
Τυχαία Θέματα