Η Κύπρος στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο Νεολαίας στο Άμστερνταμ

Ξεκίνησε χθες στο Άμστερνταμ η Ευρωπαϊκή Σύνοδος Νεολαίας, όπου γύρω στα 200 νέοι και ειδικοί χάραξης πολιτικής στον τομέα της νεολαίας από όλη την Ευρώπη, θα συζητήσουν ζητήματα που αφορούν τους νέους.

Την Κύπρο στη Σύνοδο εκπροσωπούν νέοι ενεργοί στον τομέα της νεολαίας, το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου αλλά και μια λειτουργός τους Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου.

Μεταξύ των θεμάτων συζήτησης θα είναι και το τι μπορεί να γίνει, έτσι ώστε οι δεξιότητες και οι ικανότητες των νέων να αξιοποιηθούν στο έπακρο, σε μια ψηφιακή-πολυπολιτισμική κοινωνία του σήμερα.

Η σύνοδος θα ολοκληρωθεί με ένα debate στο οποίο θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο Ευρωπαίος Επίτροπος Tibor Navracsics.

Η Σύνοδος Νεολαίας είναι υλοποιείται στο πλαίσιο της Ολλανδικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Θεματολογία και πρόγραμμα της Συνόδου

Η θεματολογία είναι σχετική με το να ενεργοποιηθούν όλοι οι νέοι της Ευρώπης, να εμπλακούν ενεργά σε αυτό το πολυπολιτισμικό, ενοποιημένο και με στόχο την κοινωνική ενσωμάτωση κοινωνικό περιβάλλον. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε νέους με λιγότερες ευκαιρίες, όπως πρόσφυγες, οικονομικά αδικημένους ή άτομα με αναπηρίες.

Τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από τη Σύνοδο θα συμπεριληφθούν στα συμπεράσματα του Διαρθρωμένου Διαλόγου και θα παραδοθούν στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Opening of the #youthconf with a speech by Jens Nymand Christensen: Take the discussions to the streets of Europe! pic.twitter.com/o259mLhfYR

— EU Youth Conference (@euYOUTHconf) April 5, 2016
Keywords
Τυχαία Θέματα